17/10/2018

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 

 ΞΕΝΙΑ: Πέρασε η πρόταση για Δημαρχείο - Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/01/2018 22:12:38

Οριστική απόφαση για την υποβολή πρότασης αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας στην αποψινή του συνεδρίαση...

ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και συζητήθηκα ήταν τρεις:

• από τη δημοτική αρχή

Ως λύση-μονόδρομο παρουσίασε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας τη μετατροπή του ΞΕΝΙΑ σε Δημαρχείο. Όπως είπε βάσει των εκτιμήσεων των ειδικών και των τεχνικών υπηρεσιών, αν δεν αξιοποιηθούν άμεσα οι κτιριακές εγκαταστάσεις αυτές θα καταρρεύσουν. Η λύση που προέκυψε με το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο δίνει την ευκαιρία στο Δήμο Καλαμπάκας να αξιοποιήσει αυτό το ιστορικό κτίριο και η λύση αυτή κρίνεται ως η πιο γόνιμη και πρόσφορη και λόγω του ότι χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100%.

Σε όσα ακούστηκαν περί αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακής μονάδας από ιδιώτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι κανείς επενδυτής δεν πρόκειται να δώσει 125 εκατ. ευρώ για 25 χρόνια χρήσης του ΞΕΝΙΑ και μετά να το επιστρέψει στο Δήμο.

Με την πρόταση της δημοτικής αρχής συντάχθηκε και ο Λεωνίδας Κεραμίδας.

 η πλευρά Σακελλαρίου

Τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά με την επιλογή άλλου δημοτικού κτιρίου (π.χ. ΚΕΓΕ), αντί του ΞΕΝΙΑ, στο οποίο θα μεταφερθεί το Δημαρχείο αντέτεινε ως πρόταση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου. Ο λόγος που δεν προτάσσει το ΞΕΝΙΑ είναι ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, δεν πρόκειται να επαρκέσει το κονδύλι των 2,5 εκατ. ευρώ για την αξιοποίησή του. Αναλύοντας το ποσό είπε ότι 470.000 ευρώ θα κοστίσει η μελέτη, περίπου 500.000 εύρω υπολογίζεται το ΦΠΑ και απομένει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του, ποσό που δεν φτάνει -όπως ισχυρίσθηκε- σε καμιά περίπτωση δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης.

Στην πρόταση αυτή υπερθεμάτισε και ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας Τσαρούχης Βασίλειος, ο οποίος είπε ότι το λογικό είναι πρώτα να αποφασίσουμε ως τι θα αξιοποιήσουμε το ΞΕΝΙΑ και μετά να βρούμε τον τρόπο και τα ανάλογα χρήματα, και όχι το αντίθετο μόνο και μόνο επειδή προέκυψε αυτό το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

• η πρόταση του Βάιου Ζιάκα

Την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχιακής μονάδας μέσω της αναθέσεώς του σε ιδιώτη πρότεινε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βάιος Ζιάκας. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση που έγκειται στις επιλογές που δίνει το παραπάνω πρόγραμμα όμως το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται μόνο μέχρι 35% της εγκεκριµένης επιλέξιµης δαπάνης.

Στην πρόταση αυτή το ενδιαφέρον του επανέλαβε ο επιχειρηματίας Τζίμης Κρίτσας, ενώ ο Κώστας Φαμίσης επεσήμανε ότι η όποια απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά τη καρδία και ότι θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση για να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία σχετικά.

Τελικά το σώμα κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση της δημοτικής αρχής.
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
xaros (12/1/2018 5:37:27 μμ):

Μεγάλος απών ο αντιπεριφερειαρχης Τουρισμου Γ. Μπουτινας απο την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.
Σου χρωστάμε κάτι κ Μπουτινα και δεν εμφανίζεσαι στο πιο καυτό θέμα της πόλης μας ή μας χρωστάς εσύ?


Μαντα Νινα (12/1/2018 10:28:54 πμ):

Δημαρχείο;;;είμαστε για γέλια!!Θα έπρεπε να παρακαλάμε να το πάρει ιδιώτης για ξενοδοχειακή μονάδα .Δημιουργηστε δουλειές ,αυτό εχει ο τόπος ανάγκη !Λυπαμαι,λυπάμαι πολύ !!!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7H671
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας