facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/08/2019 19:50:46
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις εισαγωγής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας...

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των επιτυχόντων, η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους κορυφώνεται καθώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόκτηση του πολυπόθητου «εισιτήριου» πρόσβασης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η φετινή χρονιά συνοδεύθηκε από κομβικές και δομικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη: τα ΤΕΙ καταργήθηκαν, ενώ πλήθος νέων σχολών και τμημάτων εντάχθηκαν στο νέο μηχανογραφικό δελτίο.

Οι προτιμήσεις των υποψηφίων αποτελούν φέτος τον «άγνωστο Χ» των φετινών βάσεων, με δεδομένο ότι μένει να διαπιστωθεί η στάση που θα κρατήσουν σε ό,τι αφορά τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 - παράμετρος που θα φέρει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων και της σημαντικής μείωσης των αριστούχων στα περισσότερα μαθήματα. Η πτώση φαίνεται να επηρεάζει και τις περιζήτητες σχολές, οι οποίες μέχρι σήμερα διατηρούσαν ψηλά τον πήχη των μορίων.

alfavita.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
E69C4
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ