facebook  youtube  twitter  instagram 30/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/01/2024 16:35:07
Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κας Χρύσας Ντιντή με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εκπαίδευσης, διερεύνησης πιθανών προβλημάτων και προγραμματισμό νέων συνεργασιών. 

Ειδικότερα ο Διευθυντής Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη για ζητήματα που αφορούν στις μετακινήσεις των μαθητών/τριών στην Π.Ε. Τρικάλων, ζητήματα που σχετίζονται με τις κτιριακές βελτιώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο κτίριο που στεγάζει τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τα γραφεία των Συμβούλων, του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων αλλά και άλλων φορέων της Π.Ε. Τρικάλων.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν οι συνεργασίες που ήδη υλοποιούνται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Τρικάλων όπως η Σχολή Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης από τη συζήτηση πρόεκυψε και η ίδρυση Σχολής Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Μετεώρων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Μετεώρων.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης ενημέρωσε την κα Χ. Ντιντή για το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τους Δήμους της Π.Ε. Τρικάλων και άλλους επιστημονικούς φορείς. 

Τέλος, συζητήθηκε η συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το αφιέρωμα για τους Θεσσαλούς Κ. Βίρβο (στιχουργός) και Μ. Μπακάλη (συνθέτης) που θα υλοποιηθεί στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα από τα Μουσικά Σχολεία Τρικάλων και Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, Δήμο Καρδίτσας, Δήμο Μετεώρων, Δήμο Μουζακίου και Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. κα Χρύσα Ντιντή αντάλλαξαν απόψεις και για άλλα θέματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα τα οποία είναι υπό διερεύνηση και θα παρουσιαστούν εφόσον είναι ώριμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. κα Χρύσα Ντιντή ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη για την επίσκεψη και την ανταλλαγή απόψεων με στόχο την ενδυνάμωση των υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και άλλων νέων δράσεων που θα προκύψουν. Επίσης, εξήρε την προσπάθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων τόσο για το πρωτοποριακό της έργο στο επίπεδο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιχειρείται με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ορατά, όσο και για το άνοιγμα της Δ.Ε. Τρικάλων στην κοινωνία και την αυτοδιοίκηση με στόχο ένα «ανοικτό σχολείο» στην κοινωνία.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κα Χρύσα Ντιντή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς και αντίστοιχες καινοτόμες πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με τελικό στόχο να συνεισφέρουμε από κοινού όλοι στην άρτια εκπαίδευση των παιδιών μας, που αποτελούν το μέλλον της περιοχής μας».

Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Χ. Ντιντή


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ