24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Σοκολατόπιτα με μπανάνες

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  12/05/2018 11:33:00
Σα banoffee μέσα σε φύλλο σφολιάτας, αυτή η γλυκιά σοκολατόπιτα με μπανάνες θα ταιριάξει υπέροχα με όποιο ζεστό (ή και κρύο) ρόφημα επιλέξετε.

• Μερίδες: για 1 ταρτιέρα
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 40'
• Έτοιμο σε: 50'...

ΥΛΙΚΑ

• 2 φύλλα σφολιάτας
• 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
• 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 4 μπανάνες ώριμες
• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
• κανέλα για το πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξύνετε την κουβερτούρα στη χοντρή του μεριά του τρίφτη. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Αδειάζετε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας. Αν υπάρχει κενό ρίχνετε ακόμα λίγο ζαχαρούχο γάλα από το δεύτερο κουτί.

Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω. Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου. Σκεπάζετε την πίτα με λαδόκολλα (για να μην αρπάξει η σφολιάτα) και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε στα πιάτα. Προσοχή, γιατί εάν είναι πολύ ζεστή, η γέμιση θα κυλήσει προς τα έξω!

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6C459
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ