facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Σεισμός στην Εύβοια | Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν τα 4,8R ήταν ο κύριος

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/11/2022 08:52:50
Σεισμός στην Εύβοια | Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν τα 4,8R ήταν ο κύριος

Σε σημείο… έκπληξη φαίνεται ότι έγινε ο σεισμός που ταρακούνησε το πρωί της Τρίτης (29.11.2022) την Εύβοια και την Αττική.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, όπως δήλωσαν στο newsit.gr, τόσο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας όσο και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο δεύτερος τόνισε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν ο σεισμός που έγινε στις 06:32 το πρωί ήταν ο κύριος σεισμός. Η μετασεισμική ακολουθία, πάντως, είναι έντονη και ήδη έχουν γίνει αρκετές δονήσεις. 

«Μετασεισμοί έχουν γίνει ήδη και θα γίνουν κι άλλοι. Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός», επεσήμανε μιλώντας στο newsit.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Όπως πρόσθεσε «έγινε μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, δηλαδή βορειοανατολικά από τα Νέα Στύρα. Είναι μετασεισμός του σεισμού που έγινε στις 6:30 το πρωί. Είναι μία πρώτη ένδειξη εκτόνωσης, ωστόσο δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε ακόμα».

Και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Χρειάζεται πολλή προσοχή και αξιολόγηση, η οποία θα λάβει υπόψιν της το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο έχει ξεκινήσει η σεισμική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή με μικρότερα μεγέθη, αλλά πρέπει να κάνουμε αξιολόγηση με όλα τα δεδομένα από τον Οκτώβριο μέχρι τη στιγμή που μιλάμε».

Όσον αφορά τους μετασεισμούς ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «θα γίνουν και άλλοι και έχουν γίνει ήδη με μέγεθος 3,2, 2,2 της κλίμακας Ρίχτερ».

Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMVYJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ