26/9/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 


 




Σας περίσσεψαν αυγά και τσουρέκια από το Πάσχα; Δείτε υπέροχες συνταγές!

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  20/04/2020 12:14:58
Τα πασχαλινά αυγά και τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν, δεν είναι για πέταμα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε φτιάχνοντας διάφορες συνταγές. Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε κάποιες που γίνονται εύκολα και γρήγορα...

Μπαγιάτικα πασχαλινά τσουρέκια

1. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε παξιμαδάκια τσουρεκιού για να συνοδεύετε τον καφέ σας.

Κόβετε τα τσουρέκια σε φέτες και στη συνέχεια σε κομμάτια σε μέγεθος παξιμαδιού. Τα τοποθετείται σε ταψί και τα ψήνετε στον αέρα στους 180° για 5-10' ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

2. Γλυκό με μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά:
• μπαγιάτικο τσουρέκι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
• 1 ποτήρι γάλα
• ξύσμα λεμονιού
• 1 βανίλια
• 1 φλυτζάνι ζάχαρη
• 1/2 κουτ. γλ.  κανέλα
• 1 μπέικιν
• 6 αυγά
• ζάχαρη - κανέλα για το πασπάλισμα

Κόβουμε το τσουρέκι σε ψιλές φέτες και το μισό στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε πάνω στο τσουρέκι.

Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού. Σκεπάζουμε το ταψάκι με νάιλον και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Έπειτα πασπαλίζουμε το γλυκό με την ζάχαρη και την κανέλα και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

3. Γλυκό σε μορφή κρέμας από μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά:
• 2 μπαγιάτικα τσουρεκάκια
• 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
• 3 φλ. γάλα
• 1/2 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. νερό
• 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
• 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
• 4 γεμάτες κουταλιές γλυκό περγαμόντο
• κανέλλα

Τρίβουμε τα τσουρέκια με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ για 10-15' στο φούρνο, στους 180°. Με το νερό και τη ζάχαρη, αφού τα βάλουμε να πάρουν μια βράση, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και το περγαμόντο, και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και ισιώνουμε για να μπει η κρέμα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Χτυπάμε το άνθος και το γάλα και μόλις γίνουν μια σφιχτή κρέμα, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Γαρνίρουμε με κανέλλα και γλυκό περγαμόντο!

Πασχαλινά αυγά

1. Γεμιστά πικάντικα αβγά

Κόψτε στη μέση 8 αβγά και βγάλτε τους κρόκους προσεκτικά χωρίς να σπάσουν τα ασπράδια. Βάλτε σε ένα μπολ τους κρόκους, 3 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα, λίγες σταγόνες γούστερ σος και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το στα μισά ασπράδια με ένα μικρό κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόψτε λεπτές λωρίδες από αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ή ζαμπόν) και βάλτε τις επάνω στα αβγά. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

2. Πικάντικη σαλάτα με αβγά

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε 6 βρασμένα αβγά. Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη, 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αλατίστε, ανακατέψτε και σερβίρετε σε ένα μπολ, περιχύνοντας την σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

pontos-news.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
04883
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα



 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ