facebook  youtube  twitter  instagram 24/6/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 

 



Ρεβιθοσαλάτα α λα καταλάνα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  17/10/2018 09:47:57
Ρεβιθοσαλάτα α λα καταλάνα
Οι σαλάτες με όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές προτάσεις για βραδινό ή ελαφρύ μεσημεριανό. Εδώ συνδυάζουμε τα ρεβίθια με λουκάνικο και απογειώνουμε γευστικά αυτό το πάτο...

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:50'
• Έτοιμο σε: 2:5'
• Χρόνος αναμονής: 12 ώρες

ΥΛΙΚΑ

• 350γρ. ρεβίθια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 γαρίφαλο
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρή πιπερίτσα καυτερή
• 100γρ. μπέικον
• 400γρ. λουκάνικο πικάντικο, σε ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς. Τα βράζετε την επομένη μαζί με το κρεμμύδι στο οποίο έχετε μπήξει το γαρίφαλο, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζετε στο τέλος. Τα σουρώνετε και φυλάτε το ζουμί που έβρασαν.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε το μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια ή λωρίδες, την καυτερή πιπερίτσα και το λουκάνικο. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε τον πελτέ ντομάτας και λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται.

Αφαιρείτε την πιπερίτσα και σερβίρετε τη σαλάτα πολύ ζεστή.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8I672
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net



 
Προτεινόμενα άρθρα



























































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ