9/6/2023

  


 
Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για την ίδρυση της «Κοινότητας Έξυπνης Συνύπαρξης με την Αρκούδα» στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/03/2023 11:58:37

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας (Κόρσαρη & Ρούβαλη), η εναρκτήρια συνεδρίαση για την ίδρυση της «Κοινότητας «Έξυπνης» Συνύπαρξης με την Αρκούδα» (Bear Smart Community) στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων, στο πλαίσιο της Δράσης C1 του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Bear-Smart Corridors (LIFE20 NAT/NL/001107).

Το πρόγραμμα αποτελεί μία διεθνή συνεργασία εταίρων που προέρχονται από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση των πληθυσμών της εμβληματικής καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και την Κεντρική Ιταλία, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων κίνησης των αρκούδων, των λεγόμενων «διαδρόμων συνύπαρξης».

Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν τοπικοί φορείς και οργανώσεις που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων. 

Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση για το πρόγραμμα και η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινότητας για τη δημιουργία και υποστήριξη της Κοινότητας «Έξυπνης» Συνύπαρξης με την Αρκούδα στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων, ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση της σύγκρουσης μεταξύ δραστηριοτήτων αρκούδων και ανθρώπων αλλά και να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις για την προώθηση ήπιων δυνατοτήτων ανάπτυξης με βάση την παρουσία του είδους στην περιοχή. 

Τη συνεδρίαση συντόνισαν η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ, η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5Y348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ