facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πεϊνιρλί

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  29/05/2017 11:48:56
Πεϊνιρλί
• Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
• Μερίδα/ες: 5...

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη
• 350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 φακελάκι μαγιά ξερή
• 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
• 450 γρ. αλεύρι σκληρό
• 70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 10 γρ. αλάτι
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τα πεϊνιρλί
• 50 γρ. βούτυρο  
• 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• 100 γρ. τυρί κρέμα
• πιπέρι
• 5 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
• 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα
• φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη ζύμη
• Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να δουλέψει η μαγιά.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι.
• Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-8 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας.
• Αφαιρούμε από τον κάδο και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε βάλει 1 κ.γ. λάδι.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης μας.
• Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι και βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας.
• Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-210º C στον αέρα.

Για το πεϊνιρλί
• Μοιράζουμε, πάνω στα οβάλ ζυμάρια, που έχουμε σχηματίσει, το βούτυρο (10 γρ. περίπου στο καθένα).
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε, μέχρι να δέσουν, τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ότι μυρωδικό θέλουμε.
• Μοιράζουμε το τυρί και το μπέικον, σε κάθε ζυμάρι, και απλώνουμε να πάει παντού.
• Φτιάχνουμε βαρκούλες, σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.
• Τοποθετούμε σε δύο ταψάκια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι.
• Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας στα ταψάκια (2 πεϊνιρλί στο ένα και 3 πεϊνιρλί στο άλλο).
• Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά (στο μισό του χρόνου τα αλλάζουμε μεταξύ τους θέση).
• Σερβίρουμε αλείφοντας τα πλαϊνά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη φρέσκια ρίγανη.

akispetretzikis.com




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
EQZCM
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ