facebook  youtube  twitter  instagram 30/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Οι Θεσσαλοί του κόσμου έκοψαν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα ~ Με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  31/01/2024 09:08:31
Οι Θεσσαλοί του κόσμου έκοψαν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα  ~ Με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και η Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών έκοψαν την παραδοσιακή Βασιλόπιτά τους για το 2024 την Κυριακή 28 Ιανουαρίου σε διαδικτυακή σύσκεψη, παρουσία των μελών του Δ.Σ και της Ε.Ε., των εκπροσώπων των συλλόγων μελών καθώς και της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης τονίζοντας ότι ο απανταχού Ελληνισμός είναι η εικόνα και η φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο καθώς και η καρδιά που χτυπάει σε κάθε γωνιά της Γης. 

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Ιωάννα Ζαχαράκη (Επίτιμη Δήμαρχος του Δήμου Solingen και Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης), ο κ. Γεώργιος Κοντορίνης από τη Στοκχόλμη Σουηδίας (Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης), η κ. Ελισάβετ Μακαρατζή-Παλαιολόγου από τη Σκόπελο (εκπρόσωπος επικοινωνίας του Δήμου Σκοπέλου), η κ. Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας) καθώς και η κ. Σταυρούλα Καμπερέα (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας).

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας καλωσόρισε τους καλεσμένους και όλα τα Μέλη, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και των μελών της και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά για το νέο έτος 2024. Συνεχάρη επίσης την Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών για τις πρωτοβουλίες προβολής της θεσσαλικής παράδοσης και τις αξιόλογες προσπάθειες συσπείρωσης των απανταχού νέων Θεσσαλών.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν τα μέλη του Δ.Σ., της Ε.Ε. και οι εκπρόσωποι των συλλόγων μελών της Συνομοσπονδίας, καθώς και η Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών: η κ. Φωτεινή Μίχου Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Υπεύθυνη για την Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών, ο κ. Γεώργιος Μπλιόκας Α’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας, ο κ. Σωτήριος Πολύζος Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών από το Θεσσαλικό Σύλλογο Βισμπάντεν, ο κ. Ευθύμιος Κερασοβίτης, μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών από τον Τρικαλινό Σύλλογο Νυρεμβέργης, η κ. Ελευθερία Θάνου Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής από το Θεσσαλικό Σύλλογο Μπήλεφελντ, ο κ. Απόστολος Χουτέας Αναπληρωτής Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας, η κ. Αναστασία Κερασοβίτη Πρόεδρος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από τον Τρικαλινό Σύλλογο Νυρεμβέργης, ο κ. Θεοχάρης Γιαννακόπουλος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, η κ. Κωνσταντίνα Σκρέκα Υπεύθυνη Πολιτισμού της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από τον Τρικαλινό Σύλλογο Νυρεμβέργης, ο κ. Αντώνης Κουκουράβας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από το Θεσσαλικό Σύλλογο Γκύτερσλο, ο κ. Απόστολος Σκοτίδας μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών από τον Θεσσαλικό Σύλλογο Νέας Υόρκης ΗΠΑ, η κ. Βασιλική Λασπά μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Σβάινφουρτ και ο κ. Αποστόλης Δήμου Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης από το Θεσσαλικό Σύλλογο Σβάινφουρτ, οι οποίοι αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για το 2024. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» πέτυχε ο κ. Αποστόλης Δήμου και το φλουρί της βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών πέτυχε η κ. Κωνσταντίνα Σκρέκα, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία, δύναμη και επιτυχία στους στόχους και στο έργο που επιτελεί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και μια δυναμική και ανοδική πορεία στη Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών. Το φλουρί της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών περιλάμβανε ένα δείπνο για δύο άτομα στη Μαγνησία, όπου θα πραγματοποιηθεί το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών και της Νεολαίας ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ελλάδα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών κ. Αναστασία Κερασοβίτη αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία διατήρησης της θεσσαλικής παράδοσης παρουσιάζοντας τους δύο εισηγητές. Αρχικά ο κ. Αντώνης Κουκουράβας παρουσίασε τους Τρείς Ιεράρχες και το έργο τους και στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα με θεσσαλική διάλεκτο. Οι νέοι κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων για την ευρηματικότητα και το πάθος τους.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» εύχεται σε όλον τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο 2024 με υγεία, ειρήνη και αγάπη!

Με εκτίμηση – Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος
Διαμαντής Γκίκας

Η Γραμματέας
Φωτεινή Μίχου



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5A348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ