facebook  youtube  twitter  instagram 30/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Ο Δήμος Μετεώρων «ταξιδεύει» στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/04/2024 11:26:48
Ο Δήμος Μετεώρων «ταξιδεύει» στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μετεώρων «ταξιδεύει»
στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR

Στο Δήμο Μετεώρων ταξίδεψε και φιλοξενήθηκε από τις 3 Απριλίου έως τις 8 Απριλίου ο γνωστός Γερμανός σκηνοθέτης Τόμας Γιούνκερ που εργάζεται για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR/ARD. O κ. Γιούνκερ μέσω της εκπομπής του «Thomas Junker unterwgs - Zu den Himmlsbergen» έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου παρουσιάζοντας ιστορίες από τα άτομα που συναντά σε κάθε χώρα.

Η ταξιδιωτική εκπομπή του κ. Γιούνκερ στα ρεπορτάζ της για κάθε προορισμό εστιάζει στον πολιτισμό, την τέχνη, την τοπική κουλτούρα και έθιμα, την θρησκεία και την γαστρονομία καθώς και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Προβάλλεται στο κανάλι του κρατικού δικτύου MDR που είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τις ομοσπονδιακές πολιτείες της Θουριγγίας, της Σαξονίας και της Σαξονίας-¶νχαλτ στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ στο Δήμο Μετεώρων ο Γερμανός σκηνοθέτης επισκέφτηκε τα Ασκηταριά του Αγίου Αντωνίου και Αγίου Νικολάου Μπάντοβα, το Ιερό Μετόχι του Τιμίου Προδρόμου, το μονύδιο του Αγίου Θεοδοσίου Γάβρου και το Αναρριχητικό Κέντρο Γάβρου. 

Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Μετεώρων που συνόδεψαν τον Γερμανό σκηνοθέτη καθΆ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην περιοχή μας, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τον πλούτο της θρησκευτικής κληρονομίας, της μοναδικής γεωμορφίας και της φυσικής ομορφιάς αλλά και την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Για την εκπομπή μίλησαν ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Αθλητισμού Πηνελόπη Μαγκούρα, ο Ειδικός Συνεργάτης για θέμα Τουρισμού Χρήστος Ζώρος και ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κλαδής. Πρόκειται για μια ακόμη συνεργασία του Δήμου Μετεώρων με ξένα τηλεοπτικά δίκτυα με στόχο την προβολή της περιοχή μας ως ταξιδιωτικού προορισμού αφού, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ, ο πλούτος του υλικού και των πληροφοριών που συνέλεξε δίνει την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και πλήρους παρουσίασης του στο πολυπληθές κοινό του.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι Γερμανοί θεωρούνταν πάντα «πρωταθλητές» στα ταξίδια. Το 2023 ξόδεψαν 79 δισεκατομμύρια ευρώ για διακοπές κάθε είδους και φέτος εκτιμάται ότι το ρεκόρ θα καταρριφθεί. Παράλληλα η χώρα μας συγκαταλέγεται από τους Γερμανούς, σύμφωνα με έρευνες, στην τρίτη θέση των κορυφαίων προορισμών τους για διακοπές.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
G61E5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ