facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



«ΝΑΙ» από ΚΕΝΑΚΑΠ σε δύο έργα αγροτικής οδοποιίας και στην ανάπλαση του κέντρου της Βασιλικής

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/03/2024 23:24:57
«ΝΑΙ» από ΚΕΝΑΚΑΠ σε δύο έργα αγροτικής οδοποιίας και στην ανάπλαση του κέντρου της Βασιλικής
φώτο αρχείου

Θετική είναι η αξιολόγηση για τρία προτεινόμενα έργα του Δήμου Μετεώρων που αιτήθηκε την ένταξή τους στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.

Ειδικότερα βάσει του Πίνακα Προσωρινών Αποτελεσμάτων, πρόκειται για:

1. την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ», με αιτούμενο ποσό 402.716,15 ευρω και εγκεκριμένο ποσό 402.716,15 ευρώ

Να σημειωθεί ότι η αίτηση για το παραπάνω έργο είναι ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ όμως δεν υπάρχουν ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΟΡΟΙ*

2. την «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ», με αιτούμενο ποσό 500.000 ευρω και εγκεκριμένο ποσό 450.000 ευρώ

Να σημειωθεί ότι η αίτηση για το παραπάνω έργο είναι ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

3. την «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓΝΑΝΤΙΑΣ, ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ, ΛΟΓΓΑ & ΟΡΘΟΒΟΥΝΙΟΥ» με αιτούμενο ποσό 500.000 ευρω και εγκεκριμένο ποσό 280.000 ευρώ

Να σημειωθεί ότι η αίτηση για το παραπάνω έργο είναι ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

Θυμίζουμε ότι για τα δυο έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η ιστοσελίδα μας, είχαμε παρατράγουδα – απόνερα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία στην αρχική πρόταση είχε υποβάλει εσφαλμένα και αίτημα για δρόμους που δεν ήταν επιλέξιμοι, με αποτέλεσμα ποσοστό του εργου (άρα και μέρος της αιτούμενης χρηματοδότησης) να χαθεί.

*Θυμίζουμε επίσης ότι τον περασμένο Ιανουάριο στη σύσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη με εκπροσώπους των Αναπτυξιακών των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, που διαχειρίζονται το Leader, είχε ζητηθεί από την Πρόεδρο της ΚΕΝΑΚΑΠ, Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, πρόσθετη κατανομή επιπλέον 2 εκατ. από τους πόρους του υφιστάμενου προγράμματος για κάθε αναπτυξιακή, αλλά και η ένταξη (υπερδέσμευση) κατά ποσό 403.000 ευρώ για να υλοποιηθεί και το έργο της ανάπλασης στη Βασιλική.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Βασική παρέμβαση αποτελεί η αισθητική αποκατάσταση του πλακοσκεπούς οχετού που διασχίζει το κεντρικό τμήμα του οικισμού, συγκεντρώνει τα όμβρια ύδατα και τα διοχετεύει στο ποτάμι. Ο πλακοσκεπής οχετός κατασκευάστηκε σταδιακά με τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές με σκοπό τη δημιουργία λειτουργικού χώρου πάνω σ’ αυτόν, λόγω του ότι βρίσκεται σε χώρους που γειτνιάζουν με χώρους πρασίνου, πλατείες, σχολικό συγκρότημα κλπ οι οποίοι έχουν αναπλαστεί με προηγούμενες παρεμβάσεις. 

Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι εξής εργασίες:

1. Θα γίνει επικάλυψη (πλευρική) του πλακοσκεπούς με αργολιθοδομή μιας ορατής όψης που το ύψος θα κυμαίνεται από 0,30 μ μέχρι 0,90 μ ανάλογα με τα διαμορφωμένα υψόμετρα, για καλυφθούν οι επιφάνειες σκυροδέματος και να εγκιβωτιστεί η πλακόστρωσή του, που θα γίνει με ακανόνιστες πέτρες τύπου Άρτας ή άλλη παρόμοια, και πλάκες πεζοδρομίου βοτσαλωτές και κυβολίθους. Επίσης θα δημιουργηθούν προσβάσεις με ράμπες (λόγω των υψομέτρων) οι οποίες θα πλακοστρωθούν με τα ίδια υλικά. Λόγω θέσης ,του μήκους και το πλάτος περίπου 4,00μ μετά την ανάπλαση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πεζόδρομος από τους κατοίκους. Επίσης θα τοποθετηθούν καθίσματα και ζαρντινιέρες με διάφορα φυτά, θα βαφούν τα υπάρχοντα φωτιστικά και θα αντικατασταθούν η κεφαλή του φωτιστικού σώματος με άλλη παραδοσιακού τύπου όπως φαίνεται στο σχέδιο. 

2. Στους δρόμους που εφάπτονται με τον πλακοσκεπή δεξιά και αριστερά του δρόμου θα γίνει κοπή της ασφάλτου με ειδικό μηχάνημα διατηρώντας το πλάτος της στρώσης κυκλοφορίας των οχημάτων (άσφαλτος), κάνοντας γενικές εκσκαφές περίπου 0,50μ του κοινόχρηστου χώρου μέχρι τις υπάρχουσες περιφράξεις. Σε συνέχεια επί της εκσκαφής θα κατασκευαστεί επίχωμα 0,30μ από αμμοχάλικο, μια στρώση από άοπλο σκυρόδεμα C12/15 πάχους 0,10μ και επίστρωση με κυβόλιθους στο ίδιο επίπεδο με την άσφαλτο. Τα τμήματα στις διασταυρώσεις που θα διαστρωθούν οι κυβόλιθοι θα τοποθετηθούν με τσιμεντοκονίαμα. Σε όλο το μήκος του πλακοσκεπή δεξιά και αριστερά όπου συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα ,θα κατασκευαστούν φρεάτια με χυτοσιδηρά καλύμματα και θα διανοιχθούν οπές στο πλακοσκεπή για την διοχέτευση των όμβριων υδάτων. 

3. Στο διαμορφωμένο χώρο με πράσινο που βρίσκεται έναντι του Δημοτικού σχολείου θα γίνει ενοποίηση των γύρων χώρων πλακοστρώνοντας και τους δρόμους μετατρέποντάς τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πλακόστρωση των υπαρχόντων πεζοδρομίων και κάποιων διαδρόμων με πέτρα τύπου Άρτας ή άλλη παρόμοια και κυβολίθους. 

4. Στο χώρο πρασίνου πλησίον στην αποθήκη συνεταιρισμού από την μεριά της αποθήκης θα δημιουργηθεί μια νησίδα πρασίνου με το κατάλληλο σύστημα άρδευσης και πεζοδρομίου με πρόχυτα κράσπεδα ,το πεζοδρόμιο θα πλακοστρωθεί με κυβόλιθους. Ενώ στο πράσινο θα 5 γίνει ανάπλαση με πλακόστρωση του χώρου γύρο από την βρύση και κάποιοι διάδρομοι με πέτρα τύπου Άρτας ή άλλη παρόμοια και κυβολίθους, για την διευκόλυνση της κίνησης στο πράσινο και βελτίωση της αισθητικής. Μέσα στο χώρου του πρασίνου θα δημιουργηθεί μια παιδική χαρά σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η Υπουργική Απόφαση 28492/2009 όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε, καθ’ υπόδειξη της υπηρεσίας. 

5. Θα Κατασκευαστεί αυστηρά λωρίδα όδευσης τυφλών και ράμπες για ΑΜΕΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η Υ.Α. αριθ. 52907/28-12-2009 για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Θα εξασφαλιστεί μια πλήρες διαδρομή με όδευση τυφλών ,ράμπες και διαβάσεις όπου είναι δυνατόν τεχνικά να κατασκευαστούν στον υπάρχοντα τσιμεντάυλακα. Οι ράμπες θα γίνουν από μπετόν και θα επικαλυφτούν με υλικά που προβλέπει η παρούσα μελέτη. 

Η λωρίδα όδευσης τυφλών κατασκευάζεται με πλάκες πλάτους 0,30 μ διαφορετικής υφής και χρώματος από το δάπεδο του τσιμενταύλακα και αποβλέπει στην προειδοποίηση για αλλαγή επιπέδου ή για την ύπαρξη εμποδίων ή κινδύνου μέσα στη ζώνη όδευσης των πεζών.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΑΓΝΑΝΤΙΑΣ, ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ, ΛΟΓΓΑ & ΟΡΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
(μετά την αφαίρεση των μη επιλέξιμων 3 συνολικά δρόμων σε Καστανιά, Λογγά και Ορθοβούνι)

ασφαλτόστρωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στις θέσεις:

- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΝΑΝΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΣΙΩΝ) 
Δρόμος μήκους 1.172,43 μέτρων

- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ) 
Δρόμος 1 μήκους 287,91 μέτρων
Δρόμος 2 μήκους 720,39 μέτρων

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Δ.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ
(μετά την αφαίρεση των μη επιλέξιμων 2 συνολικά δρόμων σε Καλαμπάκα και Καστράκι)

ασφαλτόστρωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στις θέσεις: 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 

- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 
Θέση Παρασπόρια 1 δρόμος μήκους 463,06 μέτρων
Θέση Παρασπόρια 2 δρόμος μήκους 60,00 μέτρων
Θέση Μύλος δρόμος μήκους 224,71 μέτρων
Θέση Σγάρες δρόμος μήκους 565,96 μέτρων
Θέση Σγάρες 1 δρόμος μήκους 369,24 μέτρων
Θέση Αβακούμ 1 δρόμος μήκους 306,3 μέτρων

- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 
Δρόμος μήκους 312,15 μέτρων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 

- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ 
Δρόμος μήκους 631,11 μέτρων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ

- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΛΥΚΟΜΗΛΙΑΣ 
Δρόμος μήκους 270,08 μέτρων

- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥ (Οικισμός Αμπελίων) 
Δρόμος μήκους 891,83 μέτρων


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
FQZCN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ