facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Μήνυμα για τους τρεις Ιεράρχες απο την ΠΔΕ Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/01/2024 09:00:27
Μήνυμα για τους τρεις Ιεράρχες απο την ΠΔΕ Τρικάλων

Οι Τρεις Ιεράρχες,
Πρότυπα Γνώσης, Ήθους και Ακεραιότητας

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Στην Ελλάδα τιμώνται ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.

Τρεις διάνοιες σπινθηροβόλες, πανεπιστήμονες, Τρεις καρδιές ανδρείες, γενναίες , οι οποίοι προσέφεραν στην εποχή τους αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν και σήμερα αποτελώντας πρότυπα στον σύγχρονο κόσμο. Μπορεί να έζησαν και να έδρασαν σχεδόν 17 αιώνες πριν, όμως  ο τρόπος της ζωής τους  και τα διδάγματά τους αποτελούν απάντηση στη ζοφερή, σύγχρονη πραγματικότητα και ιδιαίτερα στο σύγχρονο σχολείο.

Οι Τρεις Ιεράρχες διαμόρφωσαν μια αντίληψη περὶ κοινωνίας και κοινωνικής προσφοράς  μέσα από  τις πνευματικές τους εμπειρίες και σε  συνέπεια με  τις  θεολογικές τους απόψεις και  ολόκληρη η ζωή τους μετασχηματίστηκε σε έργο αγάπης και αλληλεγγύης. Έστησαν γέφυρες ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, ανάμεσα στη γνώση και την αρετή, ανάμεσα στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και την πραγματική αλήθεια της αγάπης, ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη, τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό.

Αγωνίστηκαν για να μετατρέψουν την   κοινωνία σε δικαιότερη, με υψηλούς στόχους και ανοιχτούς ορίζοντες.

Σήμερα τιμούμε εκείνους που τα συγγράμματά τους μελετώνται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια που κόσμου, εκείνους που μέσω της θυσιαστικής τους αγάπης λειτούργησαν ως βάλσαμο στις πληγές των συνανθρώπων τους.

Ας είναι η ζωή και το έργο τους οδοδείκτης στην καθημερινότητά μας αξιοποιώντας τη γνώση ως εργαλείο για την μεταμόρφωση της κοινωνίας.

Χρόνια πολλά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής της Δ.Π.Ε. Τρικάλων
Χρήστος Τρικάλης


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
S1NQB
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ