facebook  youtube  twitter  instagram 29/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού για την ομιλία του ιστορικού κ. Ήρκου Αποστολίδη “Μέγας Ἀλέξανδρος: Τὸ πρόσωπο στὴ ζυγαριὰ τῆς Ἱστορίας…”

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  14/03/2024 19:59:40
Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού για την ομιλία του ιστορικού κ. Ήρκου Αποστολίδη “Μέγας Ἀλέξανδρος: Τὸ πρόσωπο στὴ ζυγαριὰ τῆς Ἱστορίας…”

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού της πόλης για την ομιλία του του ιστορικού κ. Ήρκου Αποστολίδη “Μέγας Ἀλέξανδρος: Τὸ πρόσωπο στὴ ζυγαριὰ τῆς Ἱστορίας…”.

Η αίθουσα παρουσιάσεων-ομιλιών στη Βιβλιοθήκη που φιλοξένησε τον ιστορικό, γέμισε από συμπολίτες μας που άκουσαν με προσοχή τον κ. Αποστολίδη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του ιστορικού Ήρκου Αποστολίδη
στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη Βιβλιοθήκη τον ιστορικό και συγγραφέα κ. Ήρκο Αποστολίδη, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος: το πρόσωπο στη ζυγαριά της ιστορίας».

Ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε σε πηγές ιστορικών πού έγραψαν αποκλειστικά για τον Μακεδόνα στρατηλάτη· κείμενα απ' τον Αρριανό, τον Καλλισθένη τον Ολύνθιο, τον Πλούταρχο, τον Διόδωρο κ.ά., που συγκρότησαν τη βάση των γνωστών βιογραφιών της πιο διάσημης μορφής της παγκόσμιας ιστορίας. Ανέλυσε, επίσης, την πολιτική και στρατιωτική ευφυΐα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τον έκαναν να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία, την πολυτάραχη ζωή του αλλά και τις αρετές του, που οδήγησαν στη συντριπτική κυριαρχία του ελληνιστικού πολιτισμού μέχρι τα «πέρατα του κόσμου και τη Μεγάλη Εξωτερική Θάλασσα».

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο κ. Αποστολίδης συζήτησε με το κοινό και απάντησε σε ερωτήσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ήρκο Αποστολίδη που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την παρουσία του.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2SCEP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ