17/8/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 






Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με κολοκυθάκια

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  02/07/2018 10:34:34
Τα τρυφερά κολοκυθάκια του καλοκαιριού συναντούν το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας σε ένα μαμαδίστικο φαγητό που παραμένει διαχρονικό και αγαπημένο!

• Μερίδες: 4-6
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
• Έτοιμο σε: 1:50'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
• 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη
• 400ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
• 600γρ. κολοκυθάκια, χοντρές φέτες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• χυμό από 2 λεμόνια
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Κλείνετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Κατόπιν προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πιπέρι, συμπληρώνοντας με λίγο ζωμό ή νερό επιπλέον.

Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών λίγο πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό ζεστό.

Tips: Στο συγκεκριμένο φαγητό ταιριάζει και το αβγολέμονο!

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Y4TVH
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ