24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Κρεατόσουπα με τραχανά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  04/01/2018 12:59:43
Καταπολεμάμε το κρύο με μια ζεστή σούπα.

• Μερίδες: 6
• Προετοιμασία: 15'
• Χρόνος: 1 ώρα περίπου
• Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας...

ΥΛΙΚΑ

• 1,2 κιλά μοσχάρι (από ποντίκι)
• 1 κόκαλο με μεδούλι
• 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
• 2 κλωνάρια σέλερι, μαζί με τα φύλλα τους, ολόκληρα
• 1 δαφνόφυλλο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 120 γρ. ρύζι γλασέ (ή 100 γρ. τραχανάς χοντρός, αν βρίσκετε ελκυστικό τον συνδυασμό)
• 1/2 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα (προαιρετικά)
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό το κόκαλο και το κρέας και το φυλάμε στο ψυγείο. Αυτό το κάνουμε για να καθαρίσει από το αίμα.

Την επομένη, βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κρέας με λίγο αλάτι, ενώ κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται με μια κουτάλα. Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας, αφαιρούμε το κόκαλο και το πετάμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας το πράσο, το σέλερι και το δαφνόφυλλο. Όταν το κρέας έχει βράσει καλά (πρέπει να το διαπερνάει με ευκολία το πιρούνι) το αφαιρούμε μαζί με το σέλερι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα σκεπάζοντάς τα με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

Μετράμε το ζωμό. Θα χρειαστούμε 1,2 λίτρα, οπότε αν είναι λιγότερος συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας (αν βάλουμε), το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Μόλις κοχλάσει το υγρό ρίχνουμε το ρύζι (ή τον τραχανά) και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μη μας κολλήσει.

Σερβίρουμε τη σούπα με το κρέας και το σέλερι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια μέσα ή πλάι στη σούπα.

gastronomos.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ