• Χρόνος προετοιμασίας: 10’ • Χρόνος εκτέλεσης: 25’ • Συνολικός χρόνος: 35’...
ΥΛΙΚΑ • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου • 4 φέτες για τοστ γραβιέρα • 150 γρ. φρυγανιές (της αρεσκείας μας), τριμμένα στο μούλτι • 5 κ.σ. ελαιόλαδο • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη • 1 κουτ. σούπας ρίγανη αποξηραμένη και τριμμένη • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Με ένα κοφτερό, μεγάλο μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά τομή οριζοντίως σε κάθε φιλέτο, φτάνοντας κοντά στην άκρη του, χωρίς όμως να το κόψουμε τελείως, φτιάχνοντας με μεγάλη «τσέπη». Ανοίγουμε κάθε κομμένο φιλέτο, σαν βιβλίο, και τα βάζουμε ανοιγμένα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Τα σκεπάζουμε με άλλο ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και τα χτυπάμε με έναν χοντρό πλάστη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι, για να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Αν η διαδικασία σάς φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας ετοιμάσει τα φιλέτα). Τοποθετούμε στα ανοιχτά φιλέτα τη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και κλείνουμε τα φιλέτα, ενώνοντας τις άκρες τους με μια βρεγμένη οδοντογλυφίδα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο (κατά βούληση). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα φρυγανιάς. Βάζουμε τα φιλέτα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο το κοτόπουλο κόβοντας ένα κομμάτι στο πιο χοντρό σημείο του φιλέτου. Αν βγάλει αίμα ή είναι ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή σαλάτα. mamapeinao.gr 
|