24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Κοτόπουλο καλαμάκι με λεμόνι και μυρωδικά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  29/05/2018 10:47:31
Χρησιμοποιήστε φρέσκο δενδρολίβανο που με την έντασή του θα γίνει το ιδανικό ταίρι στο εξίσου δυνατό και μυρωδάτο λεμόνι...

ΥΛΙΚΑ (για 8 καλαμάκια)

Για το κοτόπουλο
• 125 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
• 2 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου
• 20 γρ. φύλλα μαϊντανού
• 10 γρ. φύλλα δενδρολίβανου
• 1.200 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
• 8 πίτες για σουβλάκι

Για τη σάλτσα
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 10 γρ. μουστάρδα Dijon
• 90 ml χυμό λεμονιού
• 1 πρέζα αλάτι
• 360 ml έ.π. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα, τον μαϊντανό και το δενδρολίβανο και φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο.

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους των περίπου 25-30 γρ. Τους βυθίζουμε στη μαρινάδα που έχουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Περνάμε από 4 κύβους σε κάθε ξύλινο καλαμάκι, λαδώνουμε ελαφρά (με τη βοήθεια ενός πινέλου) και τοποθετούμε σε ζεστή σχάρα (ηλεκτρική ή στα κάρβουνα). Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, για όσο χρειαστεί.

Ψήνουμε και τις πίτες με τον ίδιο τρόπο.

Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον χυμό και το αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και, μόλις πήξει η σάλτσα, ρίχνουμε τα μυρωδικά.

Σερβίρουμε ζεστά τα καλαμάκια, περιχύνοντας με τη σάλτσα, και συνοδεύουμε με τις πίτες.

tovima.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
I7DFQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ