facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κώστας Πρεβέντης: «Η πράξη της δωρεάς, ελάχιστο δείγμα πρόθεσης για προσφορά»

Δημοσιεύθηκε από: Κώστας Πρέβεντης  07/09/2022 23:43:48
Κώστας Πρεβέντης: «Η πράξη της δωρεάς, ελάχιστο δείγμα πρόθεσης για προσφορά»

Καλ/κα 07-09-2022

Με αφορμή την πρόσφατη δωρεά ενός φορητού απινιδωτή από τον κ. Φορτούνη Θεόδωρο, ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου Spark, στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας, θέλω να καταθέσω τα εξής:

Θεωρώ πως η πράξη αυτή ήταν μια ωραία ενέργεια, υψηλού συμβολισμού, που σαφώς καλύπτει -μερικώς- ένα κενό στο δήμο μας. Ενέργεια που ανάγει την πρόληψη σε προτεραιότητα, αλλά και σε εργαλείο αντιμετώπισης του αιφνίδιου θανάτου!

Μια ενέργεια που θα έπρεπε προ πολλού να απασχολήσει τη δημοτική αρχή, δημιουργώντας την ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σε δημόσια σημεία του δήμου μας (πλατείες, υπηρεσίες, χώρους εργασίας κλπ), ούτως ώστε να καλυφθεί μια ζωτικής σημασίας ανάγκη για τους δημότες.

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία πως η τοποθέτησή του θα συνδυαστεί με μαθήματα πρώτων βοηθειών προς τους δημότες, γιατί άλλως δεν θα είχε νόημα η ύπαρξή του, εάν δεν καταστεί γνωστός ο χειρισμός του.

Περιττό να τονίσω πως η απλή αυτή συσκευή, η χρήση της οποίας είναι εφικτή και από απλούς πολίτες, μπορεί να εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο. Με απλά λόγια ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!

Συγχαρητήρια λοιπόν Θοδωρή για την πράξη σου αυτή, γιατί θέλω να πιστεύω πως προχώρησες στην κίνηση αυτή με οδηγό τη θεμελιώδη αξία της υγείας στον άνθρωπο, ως μια ελάχιστη προσπάθεια προσφοράς στον τόπο που ζεις, σε  έκτακτα συμβάντα που απαιτούν άμεση παρέμβαση, δίνοντας συγχρόνως κι ένα μάθημα πως η δωρεά αυτή δεν αφορά την επικοινωνία, αλλά την ουσία!!!

Κλείνοντας θέλω να πιστεύω πως η ενέργειά σου αυτή θ΄ αφυπνίσει και την τοπικούς άρχοντες, ούτως ώστε να υπάρξει και συνέχεια.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης,
ένας απλός δημότης,
με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6CL5Y
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ