27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Κέικ κλαφουτί με φράουλες και αμύγδαλα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  27/04/2017 10:51:37
Μια ωραιότατη παραλλαγή του κλασικού κλαφουτί που παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια. Είναι ένα γλυκό που συνήθως σερβίρεται ζεστό, όμως είναι εξίσου γευστικό και κρύο.

• Μερίδες: 8
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 35'
• Έτοιμο σε: 50'...

ΥΛΙΚΑ

Για το χυλό
• 2 αβγά
• 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 λοβό βανίλιας
• 80γρ. αλεύρι 55%
• 150ml γάλα πλήρες
• 80γρ βούτυρο 82%, λιωμένο
• 1 κουτ. σούπας κονιάκ

Για τη γέμιση
• 350γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες στη μέση
• 80γρ. αμύγδαλα τριμμένα ή φιστίκια Αιγίνης (αν προτιμάτε)
• 60γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαίρι «ξύνετε» τα σποράκια της βανίλιας σε ένα μπολ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Στη συνέχεια ετοιμάζετε το χυλό: Προσθέτετε στο μπολ με τη βανίλια τα αβγά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τέλος ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε μέχρι να να φτιάξετε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάμετρο 20εκ. και ύψος 5εκ. και απλώνετε τις φράουλες και τα τριμμένα αμύγδαλα ή τα φιστίκια. Απλώνετε και το χυλό και ψήνετε το μίγμα στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βγάζετε το κλαφουτί από τον φούρνο, ρίχνετε από πάνω το κρύο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Τέλος, το βάζετε πάλι στον φούρνο και ψήνετε στους 180°C για 25 λεπτά ακόμη.

TIPS

• Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό ή λικέρ της αρεσκείας σας.

• Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τις φρέσκες φράουλες με κεράσια ή ποικιλία από κόκκινα φρούτα.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
CNWZK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ