facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η ζελατίνη στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  22/09/2012 10:18:15
Η ζελατίνη στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Όλοι γνωρίζουμε τη ζελατίνη και τη χρησιμότητά της στη ζαχαροπλαστική. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για την ομορφιά μας...




 

 

 

 

 


...Μάλιστα βρήκαμε μια ολόκληρη συλλογή από συνταγές ομορφιάς που περιέχουν αυτό το συστατικό-θαύμα και σας τις παρουσιάζουμε.


Μάσκα μαλλιών

Βελτιώστε τη δύναμη και την λάμψη των μαλλιών σας και προστατεύστε τα μαλλιά σας από την ψαλίδα και το σπάσιμο με τη ζελατίνη ως μάσκα μαλλιών.
Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη, 1 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο. Απλώστε το μίγμα σε λουσμένα μαλλιά, αφήστε για 5 λεπτά και ξεπλύνετε.

 

Ενίσχυση νυχιών

Βάλτε 1/2 πακέτο απλή ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από στη ζελατίνη. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μουλιάστε τα νύχια σας για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.



Απολέπιση

Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αραβοσιταλεύρο σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης ώστε να σχηματιστεί ένα μίγμα. Απλώστε σε βρεγμένο πρόσωπο και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα για απολέπιση. Μετά από λίγα λεπτά ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό.

 

Για τα μαύρα στίγματα

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μάσκα για απαλλαγείτε από σπυράκια και μαύρα στίγματα. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνης και 1 κουταλιά της σούπας γάλα και ζεστάνετε ελαφρά το μίγμα σε ένα μπρίκι.
Απλώστε στην περιοχή της μύτης με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήστε το στο πρόσωπο για δέκα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε.

 

Μάσκα Προσώπου

Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι σκόνη ζελατίνης σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο με βαμβάκι. Μετά από δέκα έως δεκαπέντε λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

Ενδυνάμωση των μαλλιών

Για την ενίσχυση των μαλλιών, αυξήστε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στο σαμπουάν σας με ζελατίνη!
Η ζελατίνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πυκνώσουν τα μαλλιά αμέσως, καθώς δίνει όγκο στα μαλλιά από την πρώτη χρήση. Ρίξτε ένα πακέτο ζελατίνη στο κανονικό σαμπουάν σας. Ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε όσο συχνά πλένετε τα μαλλιά σας.



Τζελ μαλλιών

Διαλύστε μισό κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέστε περισσότερη ζελατίνη προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Αν θέλετε αρωματίστε το μίγμα με λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και το τζελ για τα μαλλιά σας είναι έτοιμο για χρήση. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο.

 



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
WISUF
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ