facebook  youtube  twitter  instagram 30/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Γιώργος Βαΐου: Ας τους δώσουμε το μετάλλιο των αποτυχημένων

Δημοσιεύθηκε από: Γιώργος Βαΐου  01/11/2023 09:24:56
Γιώργος Βαΐου: Ας τους δώσουμε το μετάλλιο των αποτυχημένων

Το σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελεί σημείο αναφοράς για την προϊστορία της ΝΑ Ευρώπης και για το ρόλο του στη μετακίνηση πληθυσμών από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη της Παλαιολιθικής περιόδου, αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η γνώση της κεραμικής τεχνολογίας και η καλλιέργεια της γης, που αποτελούν βασικά στοιχεία της λεγόμενης «Νεολιθικής επανάστασης».

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι ο μόνος μουσειακός χώρος στην Ελλάδα αφιερωμένος αποκλειστικά στην πρώιμη προϊστορία. Εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα, συμπληρώνουν την ενημέρωση μαθητών- φοιτητών, ενώ στα μικρά παιδιά δίνεται και η δυνατότητα προσομοίωσης ανασκαφής και ανεύρεσης αντιγράφων προϊστορικών ευρημάτων στον αύλειο χώρο.

Το σπήλαιο, που έχει αναδειχτεί σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, έχει πάψει να λειτουργεί λόγω αναφερθέντων προβλημάτων κατάπτωσης λίθων εδώ και πολλά χρόνια, στην εξωτερική περιοχή του.

Δεν λειτουργεί επίσης από σήμερα  το Κέντρο Τεκμηρίωσης, το οποίο έγινε με χρήματα ΕΣΠΑ. 

Εάν κάποιο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης επισκεφθεί το σπήλαιο της Θεόπετρας στη Θεσσαλία, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια άσχημη κατάσταση. Επειδή τόσο το σπήλαιο με την προϊστορική κατοίκηση που ανάγεται στην Παλαιολιθική περίοδο όσο και το Κέντρο Τεμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας, είναι κλειστά, η ΕΕ μπορεί να ζητήσει πίσω τα κονδύλια που διατέθηκαν για την ανάδειξη του πρώτου και την οργάνωση του δεύτερου. Τα ποσά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, και φυσικά η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν τα διαθέτει για να μην λειτουργούν κατόπιν τα μνημεία. Εμείς εδώ στην μπανανία χειροκροτούμε και τιμούμε ανίκανους να κάνουν την δουλειά.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61459
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ