facebook  youtube  twitter  instagram 23/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Φασολάδα πικάντικη

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  23/02/2018 10:47:44
Φασολάδα πικάντικη
Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην τιμάει συχνά μια αχνιστή φασολάδα τις χειμωνιάτικες μέρες. Ακολουθεί μια συνταγή για μια ελαφρώς πικάντικη, χυλωμένη φασολάδα για να τη απολαύσετε μαζί με χωριάτικο ψωμί και κόκκινο κρασί...

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

• 400 γρ. φασόλια μέτρια
• 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
• 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
• 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κομματάκια
• 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι ρέβα σε κομματάκια
• 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. ψιλοκομμένο σπανάκι ή σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό.

2. Την επομένη, βάζουμε την κατσαρόλα με τα φασόλια στη φωτιά να πάρουν 2-3 βράσεις.

3. Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κ.σ. λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τη ρέβα, την πάπρικα, την πιπεριά και το μπέικον.

4. Σουρώνουμε τα φασόλια και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό και ξαναρίχνουμε μέσα και τα σουρωμένα φασόλια. Βράζουμε για 30 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να φασόλια να αρχίσουν να σπάνε και να χυλώνει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

5. Αφήνουμε να χαμηλώσει η θερμοκρασία, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σπανάκι ή σχοινόπρασο.

arttable.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72661
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ