facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Φαρφάλες με ελιές, πιπεριά Φλωρίνης και μοτσαρέλα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  04/06/2019 10:32:50
Φαρφάλες με ελιές, πιπεριά Φλωρίνης και μοτσαρέλα
Αρωματικό και γευστικό πιάτο ζυμαρικών, που μπορεί να καταναλωθεί το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο ή να σερβιριστεί ακόμη και ως σαλάτα.

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 40'
• Έτοιμο σε: 55'...

ΥΛΙΚΑ

• 500γρ. φαρφάλες
• 2 κουτ. σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
• 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
• 200γρ. μοτσαρέλα
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να καψαλιστούν.

Τις βγάζετε και τις κλείνετε αεροστεγώς σε ένα δοχείο ή σε μια σακούλα για λίγα λεπτά. Αφαιρείτε τη φλούδα τους και τις καθαρίζετε από τα σπόρια. Τις κόβετε σε λωρίδες, αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ με το λάδι και το ξίδι να μαριναριστούν.

Στο μεταξύ βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνετε.

Στραγγίζετε τις πιπεριές από τη μαρινάδα τους και τη χτυπάτε στο μπλέντερ προσθέτοντας το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τις φαρφάλες με τις ελιές και τις πιπεριές, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε με χοντροκομμένη μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7E56B
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ