facebook  youtube  twitter  instagram 20/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  

ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ: 18.555 € συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις των εκθεμάτων - Συγκινητική η επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Μια πρωτότυπη παράσταση θα ανεβάσει το «Θεατρικό Παιχνίδι»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/05/2013 23:22:42
ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ: 18.555 € συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις των εκθεμάτων - Συγκινητική η επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Μια πρωτότυπη παράσταση θα ανεβάσει το «Θεατρικό Παιχνίδι»

Τον απολογισμό της συλλογικής προσπάθειας του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών» για την επίτευξη της φιλανθρωπικής δράσης με την οποία ενισχύθηκε οικονομικά το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» έκανε ο Πρόεδρος και μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών»...

 

 

 

...Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πριν 4 μήνες ξεκίνησε μια ιερή προσπάθεια από το Θεατρικό Εργαστήρι και κατά κοινή ομολογία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι στόχοι επετεύχθησαν καθώς αφ’ ενός συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο ποσό το οποίο ανέρχεται σε 18.555 ευρώ και το οποίο κατατέθηκε σε λογαριασμό της Κιβωτού στην τράπεζα Πειραιώς, και αφ’ ετέρου αναδείχθηκε η ευαισθησία και η αγάπη του λαού της Καλαμπάκας που αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την προσπάθεια.

Η αγωνία στην αρχή του εγχειρήματος για την έκβασή του ήταν διάχυτη. Όμως οι όποιοι φόβοι διαψεύσθηκαν όταν άρχισαν να τηλεφωνούν απ’ όλη την Ελλάδα πολίτες, καλλιτέχνες επώνυμοι και μη, που ήθελαν να προσφέρουν εκθέματα στην έκθεση. Σημαντική στήριξη υπήρξε και από πολλούς κατοίκους του Δήμου Καλαμπάκας, όπως και από την τοπική Ξυλογλυπτική Σχολή.

Οι «Επισταγωνίτες», όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος τους ανθρώπους του «Επί Σταγών», έβαλαν όλη τους την ψυχή σε αυτή τη δράση και ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή έως την τελευταία.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους επιχειρηματίες από την Καλαμπάκα για τις δωρεάν υπηρεσίες τους και προσφορές και ιδίως την κα. Μάρω Θεοδώρου που έστησε από την αρχή την έκθεση, από το βάψιμο του εκθεσιακού χώρου που η χρήση του προσφέρθηκε δωρεάν, μέχρι και την τοποθέτηση του τελευταίου εκθέματος από τα περίπου 1.300 που συγκεντρώθηκαν.

Η αρχική σκέψη ήταν η έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος σε περίπτωση που οι πωλήσεις δεν ήταν αρκετές, όμως η εντυπωσιακή ανταπόκριση στην πώληση των εκθεμάτων που άγγιξαν το 70-80%, κατέστησε άνευ λόγου και αντικειμένου αυτόν τον σχεδιασμό.

Επίσκεψη στην Αθήνα

Το περασμένο Σάββατο αντιπροσωπεία του «Επί Σταγών» επισκέφθηκε την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Αθήνα, όπου παρέδωσε το καταθετήριο της τράπεζας και τα υπόλοιπα μη πωληθέντα εκθέματα.

Σε ένα κλίμα συγκίνησης μεταξύ αμφοτέρων των πλευρών, τα λόγια ήταν περιττά. Ο μεν πατέρας Αντώνιος με δάκρυα στα μάτια δεν είχε λόγια για να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του «Επί Σταγών» για την πολύτιμη προσφορά τους μέσα από την πρωτοβουλία που ανέλαβαν, ενώ οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου τον ευχαριστούσαν που το δικό του έργο και τρόπος ζωής στάθηκαν η αφορμή να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να γνωρίσουν στην πράξη την έννοια της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού.

Τέλος εκφράσθηκαν ευχαριστίες προς όλα τα ΜΜΕ που στήριξαν αυτή τη δράση αφιλοκερδώς προβάλλοντας και αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο όλη τη διαδρομή των 4 αυτών μηνών.

Θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
από το «Θεατρικό Παιχνίδι»

Η κα. Μαρία Μπλούτσου αναφέρθηκε σε μια πρωτότυπη παράσταση που θα ανέβει στην Καλαμπάκα στις 16 Ιουνίου από το «Θεατρικό Παιχνίδι».

Στην παράσταση θα συμμετέχουν 127 από τα 132 παιδιά που είναι μέλη στο «Θεατρικό Παιχνίδι», ενώ ήδη ετοιμάζονται τα κοστούμια και τα σκηνικά.

Πρόκειται για το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Λουίς Κάρολ, η απόδοση του οποίου θα ξεφεύγει από την κλασική δομή μιας θεατρικής παράστασης και θα προσιδιάζει στις δραστηριότητες του «Θεατρικού Παιχνιδιού».

Με μουσικοκινητικά στοιχεία και απόδοση του έργου με βάση τη συνύπαρξη και τη συνεργασία των παιδιών στο χώρο, η κα. Μπλούτσου έχει σχεδιάσει μια πρωτόγνωρη για τον τόπο παράσταση, στην οποία όλα τα παιδιά συμμετέχουν με μεγάλη ευχαρίστηση και πολύ ενθουσιασμό.


Από την επίσκεψη στην ΑθήναShare on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
K8FI7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ