facebook  youtube  twitter  instagram 29/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Εισηγητής στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ο Θανάσης Λιούτας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/04/2024 17:14:56
Εισηγητής στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ο Θανάσης Λιούτας

Θέμα του νομοσχεδίου, η κύρωση της επιπλέον χρηματοδότησης -στο πλαίσιο του αναθεωρημένου εθνικού μας σχεδίου- που αποκτά η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ως εισηγητής από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, ανέλαβε στην αρμόδια επιτροπή επεξεργασίας και συζήτησης του νομοσχεδίου την εξήγηση και παρουσίασή του.

Από το βήμα του ομιλητή, ο ίδιος τόνισε ότι η νέα χρηματοδότηση που έρχεται με την αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου στο Ταμείο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», επικεντρώθηκε γύρω από τα εξής σημεία:

- στη νέα δέσμη επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του REPowerEU με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 794 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενεργειακή μας πολιτική,

- στους επιπλέον πόρους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία,

- καθώς και στους πόρους ύψους 686 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι μέσω του Ταμείου θα κατευθυνθούν σε έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, του Έβρου και της Ροδόπης από τις καταστροφές της κλιματικής κρίσης. 

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικούς πόρους και στοχεύσεις που καταδεικνύουν τη βασική μας στρατηγική για εξεύρεση λύσεων για την κοινωνία μας».

«Η ύπαρξη στρατηγικής για την εξεύρεση κονδυλίων για πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές και η αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής αυτής, συνιστά μια πολιτική μέριμνα, ύψιστης σημασίας. Με πολύ βαθύ και αισθητό από τον πολίτη, οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα», τόνισε ο Θανάσης Λιούτας». 

«Με το αναθεωρημένο σχέδιό μας, συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε ότι προσαρμοζόμαστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα  στις τρέχουσες συνθήκες, με στόχο τις ουσιαστικές λύσεις για την κοινωνία μας. Είναι γεγονός που χαρακτηρίζει την ουσία μιας υπεύθυνης, σοβαρής και αξιόπιστης πολιτικής στάσης και συμπεριφοράς».


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
JUEGR
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ