facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Ε65 | Εργοτάξιο 34.200 τ.μ. στη θέση «Γλύνες» του Αγιοφύλλου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/11/2022 09:35:57
Ε65 | Εργοτάξιο 34.200 τ.μ. στη θέση «Γλύνες» του Αγιοφύλλου
θέση εργοστασίου

Εγκρίθηκε η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕ.ΠΕ.Μ.) του προσωρινού εργοταξιακού χώρου συνολικής έκτασης 34.200m2 στη θέση «Γλύνες» Κ. Αγιοφύλλου της Δ.Ε. Χασίων του Δήμου Μετεώρων Τρικάλων, για τις ανάγκες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 (βόρειο τμήμα «Καλαμπάκα – Εγνατία οδός»), σύμφωνα με τα αναφερόμενα ακολούθως:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο εργοταξιακός χώρος αποτελεί πρόσθετο χώρο που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των αναγκών κατασκευής του Οδικού ¶ξονα Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 (κυρίως έργο) και έχει μισθωθεί προς τούτο. Η θέση του γηπέδου ανάπτυξης του εργοταξιακού χώρου είναι περί τη Χ.Θ. 161+100 του οδικού άξονα (Χ.Θ. 13+000 του βόρειου τμήματος «Καλαμπάκα – Εγνατία οδός») παραπλεύρως και εκτός του ορίου απαλλοτρίωσης και του χώρου εκτέλεσης του έργου (βλ. σχήμα).

Η πρόσβαση στον εργοταξιακό χώρο και η κυκλοφορία προς το οδικό έργο θα διεξάγεται μέσω του τμήματος της απαλλοτρίωσης του αυτοκινητοδρόμου και της οδού στην δυτική πλευρά της έκτασης, που συνδέει την εγκατάσταση με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Ο εν λόγω εργοταξιακός χώρος αφορά σε εργοτάξιο γενικής χρήσης, που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση και λειτουργία συγκροτήματος παραγωγής σκυροδέματος (τύπου VOYAGER 90M) με τους απαραίτητους χώρους προσωρινής απόθεσης αδρανών υλικών (προς τροφοδότηση της μονάδας), αλλά και containers γραφείων και ανταλλακτικών καθώς και τριθάλαμης δεξαμενής καθίζησης.

Για το συγκρότημα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος εκτιμάται μέση παραγωγή ετοίμου σκυροδέματος 150 κυβικών/ημέρα ή 3.750 κυβικών/μήνα ετήσια ή 45.000 κυβικών/έτος, που θα προωθείται απευθείας για τις ανάγκες κατασκευής του οδικού έργου.

Οι ανάγκες του εργοταξίου σε ηλεκτρική ενέργεια θα καλυφθούν από το υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι υδρευτικές ανάγκες (μονάδα παραγωγής σκυροδέματος, νερό για πλύσεις, διαβροχή υλικών) θα γίνεται από δεξαμενή χωρητικότητας 10 μ3 που θα τροφοδοτείται μέσω υδροφόρας.

Ως προς τη συμβατότητα με τις ισχύουσες θεσμοθετημένες χωρικές, πολεοδομικές και λοιπές δεσμεύσεις της περιοχής, σύμφωνα με τη «ΤΕΠΕΜ_ΕΡΓ-ΓΛΥΝΕΣ» η έκταση που χωροθετείται ο εργοταξιακός χώρος είναι εκτός των ορίων απαλλοτρίωσης και κατΆ επέκταση των ορίων του χώρου εκτέλεσης του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), βρίσκεται εκτός και σε απόσταση από αρχαιολογικούς χώρους και προστατευόμενες περιοχές, δεν εμπίπτει στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, δεν περιλαμβάνεται σε Ζώνη Δυνητικού Κινδύνου Πλημμύρας, δεν εντάσσεται σε κάποιο σχέδιο γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού (ΓΠΣ), ζώνη οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ), περιοχή οργανωμένης τουριστικής ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), ενώ μετά τη χρήση του ως εργοτάξιο θα αποδοθεί ελεύθερο στον ιδιοκτήτη του (βάσει των όρων του από 5.2.2022 ιδιωτικού συμφωνητικού).


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
PBLNX
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ