facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



«Διαδραστική Πολιτιστική Περιήγηση Καλαμπάκας» ~ Ένα ψηφιακό εργαλείο στα χέρια των επισκεπτών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  14/04/2023 01:28:00
«Διαδραστική Πολιτιστική Περιήγηση Καλαμπάκας» ~ Ένα ψηφιακό εργαλείο στα χέρια των επισκεπτών

Η ανάθεση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων και η αντίστοιχη ανάληψη ευθυνών αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για δημιουργία. Έχοντας ως πρωτεύον την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και το ομαδικό πνεύμα, σε συνεχή συνεργασία με τον Δήμαρχο του Δήμου Μετεώρων κ. Αλέκο, καταφέραμε να γίνουμε μία ομάδα με σωστό καταμερισμό εργασιών και να δημιουργήσουμε μία εφαρμογή μέσω της οποίας ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τα σημαντικά επισκέψιμα σημεία της πόλης, τα μονοπάτια των Μετεώρων και να αντλεί διάφορες χρήσιμες πληροφορίες.

Ως εμπνευστής της ιδέας και συντονιστής του project, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της εφαρμογής www.kalabaka-tour.eu το περιεχόμενο της οποίας είναι μεταφρασμένο σε τέσσερις (4) γλώσσες, την αγγλική, τη γερμανική, την ιταλική και τη γαλλική. 

Να σημειωθεί ότι συμμετείχαν εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο επαγγελματισμό οι οποίοι για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, εργάστηκαν εθελοντικά για περισσότερο από επτά μήνες. Μία ενδεχόμενη ανάθεση θα επέφερε τίμημα άνω των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€), γεγονός το οποίο μας δίνει το δικαίωμα να αντιληφθούμε το πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιείται σωστά το ανθρώπινο δυναμικό με την κάθε μονάδα εργασίας στην κατάλληλη θέση έτσι ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακας.

Ποιος είναι όμως ο στόχος αυτής της δράσης;

Ο επισκέπτης μπορεί από οποιοδήποτε σημείο να «κατεβάσει» μέσω QR code την εφαρμογή και να του προκαλέσει το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τα σημεία. Σύμφωνα με την ονομασία, στόχος είναι η περιπατητική περιήγηση και η δυνατότητα να ταυτιστεί με την τοπική κουλτούρα, «να γίνει ένα με τον τόπο» και να αυξήσει τη μέση δαπάνη, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του τοπικού ΑΕΠ, παράλληλα με τη θέσπιση τιμολογιακής πολιτικής στις δομές του Δήμου.

Επειδή μαζί με την υπεραξία του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται η προσπάθεια όλων όσων συμβάλλουν σε ένα έργο, τα ονόματα εργαζομένων, εθελοντών και συνεργατών αναγράφονται στην αρχική σελίδα. 

Εν κατακλείδι, να αναφέρουμε ότι πέρα της εφαρμογής, έχουν τοποθετηθεί δώδεκα (12) σύγχρονες πινακίδες με χάρτη και QR code στα αντίστοιχα σημεία ώστε ο καθένας να συναισθάνεται τη φιλοξενία μέσα από το καλωσόρισμα του Δημάρχου και  αφού  διασκεδάσει με τους στίχους του τοπικού μας τραγουδοποιού κου Σκονδριάννη, να περιηγηθεί στο ευρύτερο πολιτιστικό μας απόθεμα! 

Ο Συντονιστής και Υπεύθυνος έργου,

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης
Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Δ. Μετεώρων
σε θέματα Τουρισμού & Οικονομικών



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
T2PRC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ