facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΔΕΙΤΕ την εισήγηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/07/2022 13:02:46
ΔΕΙΤΕ την εισήγηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

Καλαμπάκα, 21-3-2022
Αριθ. Πρωτ.: 82

ΠΡΟΣ
OTA A '& B' Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 
Μετόχους της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.»

ΘΕΜΑ: «Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας»

Αγαπητοί Μέτοχοι

Σε συνέχεια της απόφασης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας της 29/10/2021, όπου εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να προβεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής καθώς με βάση τους ισολογισμούς των εταιρικών χρήσεων των τελευταίων ετών, είναι εμφανές ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν μειωθεί κάτω από το 50% του Μετοχικού Κεφαλαίου. 

Σύμφωνα με το Νόμο 2190/1920 περί ΑΕ όπως αυτός ισχύει σήμερα η Εταιρεία υποχρεούται να προβεί σε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου για την εξυγίανση της κεφαλαιακής της βάσης και της χρηματοοικονομικής της αναδιάρθρωσης.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της Εταιρείας στη Συνεδρίασή του της 1ης Μαρτίου 2022 και τη συζήτηση του 1ου θέματος: «Περί υλοποίησης της απόφασης της 28ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας» αποφάσισε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό ως εξής:

1. Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ», και με διακριτικό τίτλο «ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.» προβαίνει σε αύξηση του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου βάσει του άρθρου 7α του Καταστατικού της κατά 146.700,00€, με έκδοση 10.000 νέων δεσμευμένων, κοινών, ονομαστικών μετοχών (μη προνομιούχων), ονομαστικής αξίας 14,67 € εκάστη, οι οποίες μετοχές δεν εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αξιών.

2. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίζεται στην τιμή των 14,67 € εκάστη.

3. Σύμφωνα με το άρθρο 7α, του Καταστατικού η αύξηση αφορά αποκλειστικά σε εισφορά σε μετρητά.

4. Σύμφωνα με το τροποποιημένο Άρθρο 8. παραγ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας η χρονική διάρκεια για την καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες. Το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από την Γενική Συνέλευση να ολοκληρώσει την διαδικασία αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου δίνει δικαίωμα προτίμησης ενός (1) μήνα στους παλαιούς μετόχους προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση, ενώ επειδή η αύξηση συνοδεύεται και από τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού η προθεσμία παρατείνεται επιπλέον κατά έναν (1) μήνα. Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα το δικαίωμα προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους λήγει την 1/4/2022 και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να ολοκληρωθεί έως την 1/8/2022.

5. Σε περίπτωση μη καλύψεως της αύξησης του κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους κατά την διάρκεια προτίμησης, οι μετοχές διατίθενται ελεύθερα για χρονικό διάστημα έως της λήξης της σε παλιούς και σε νέους μετόχους.

6. Σε περίπτωση μη κάλυψης ολόκληρης της αξίας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αυτό θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης. Σε περίπτωση υπερκάλυψης της αξίας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές θα διατεθούν με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης των μετόχων και τα όσα ισχύουν στο καταστατικό της εταιρείας.

7. Σύμφωνα με το άρθρο 8. παραγ.2 του Καταστατικού δικαίωμα να είναι μέτοχοι της εταιρείας έχουν οι ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, άλλοι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς του δημοσίου τομέα, Συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών, επιστημονικοί φορείς, Επιμελητήρια, φορείς συλλογικών κοινωνικών ή οικονομικών συμφερόντων, Τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα και σε κάθε περίπτωση φορείς που προσδιορίζονται στην παράγραφο 3β του άρθρου 252 του Ν. 3463/06 όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Οι ΟΤΑ και οι λοιποί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέχουν πάντα την πλειοψηφία του εταιρικού κεφαλαίου.

8. Οι ενδιαφερόμενοι, παλαιοί και νέοι μέτοχοι, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν στον τραπεζικό λογαριασμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK, με αριθμό 0026 0399 44 0200149328, επ' ονόματι της εταιρείας «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ- ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ» σε μετρητά ολόκληρο το αντίτιμο των μετοχών, αμέσως και εντός της νομίμου προθεσμίας που έχει τεθεί αποκλειστικά για τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι, κατά την κατάθεση των χρηματικών ποσών για την συμμετοχή τους στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, να απαιτούν να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο τους ή ο φορέας ή το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπούν, στο εκδιδόμενο από την Τράπεζα σχετικό παραστατικό».

Συνημμένα σας επισυνάπτουμε
τον κατάλογο των Μετόχων της Εταιρείας με τις μετοχές που κατέχει έκαστος εξ' αυτών σήμερα.
το απόσπασμα της συνεδρίασης του ΔΣ της 1-3-2022 και θέμα (1ο)
την Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας για την ΑΜΚ της Εταιρείας.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση κρίνετε απαραίτητη και παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας, στην αύξηση του Μ.Κ. της Εταιρείας που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία της, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην τοπική ανάπτυξη και την οικονομική επιχειρηματικότητα.

Με εκτίμηση 

Για την
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.»

ΚΟΥΤΗΣ Βάιος
Γεν. Δ/ντής

*Σημειωτέον ότι ο Δήμος μας συμμετέχει με ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της παραπάνω εταιρείας που ανέρχεται στο 40,94%, και το ποσό που αντιστοιχεί στην αύξησή του ανέρχεται σε 60.059,00€ (146.700,00 x 40,94% = 60.059,00€).

Το παραπάνω θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8J672
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ