27/9/2023
 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  
 
 

 

Ασύρματος τηλεχειρισμός θέρμανσης σε σχολεία του Δήμου Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  03/04/2023 13:31:13

Ο Δήμος Μετεώρων αξιοποιώντας στο έπακρον την σύγχρονη τεχνολογία, αυτοματοποίησε πιλοτικά την λειτουργία της θέρμανσης σε 15 σχολεία της εποπτείας του. Ο απόλυτος έλεγχος της θερμοκρασίας επιτυγχάνεται με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, συνδυάζοντας εξοικονόμηση ενέργειας, χρόνου, αφήνοντας παράλληλα οικολογικό αποτύπωμα.

Με την χρήση των έξυπνων θερμοστατών, με ενσωματωμένη την λειτουργία Wifi. χρησιμοποιώντας εξ αποστάσεως smartphone ή tablet, μέσω ειδικής εφαρμογής, ο Δήμος πλέον σε πραγματικό χρόνο μπορεί να βλέπει την θερμοκρασία χώρου, την κατανάλωση, ενώ παράλληλα έχει την δυνατότητα να προγραμματίζει σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση την λειτουργία κάθε καυστήρα μεμονωμένα.

Η χρήση της παραπάνω τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα επιπλέον, για αντιπαγωτική προστασία της εγκατάστασης, ωρομέτρηση της λειτουργίας, αυτόματη εκκίνηση και διακοπή. Με λίγα λόγια εξοικονόμηση ενέργειας που τόσο μεγάλη κουβέντα γίνεται και όχι άδικα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα στατιστικά αποτελέσματα τόσο για την εξοικονόμηση ενέργειας, όσο για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος είναι πολύ ενθαρρυντικά και στο άμεσο μέλλον ο Δήμος Μετεώρων θα προχωρήσει σε εγκατάσταση του αυτοματοποιημένου συστήματος σε όλα τα σχολεία της επικράτειας του.

Οι καιροί και οι συνθήκες επιτάσσουν την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που αντιπροσωπεύουν τις προοδευτικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς. «Κάτι που το κάνουμε πράξη διαμηνύει ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος αξιοποιώντας στο έπακρον οποιοδήποτε πρόγραμμα, με τα αποτελέσματα να είναι προς όφελος των Δημοτών. Σε όλη αυτή την προσπάθεια θα είμαστε απέναντι σε όσους εσκεμμένα εμποδίζουν την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Δήμου μας.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥShare on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6D450
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ