facebook  youtube  twitter  instagram 2/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

  

  

  

 



ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ κόντρα στον νόμο της βαρύτητας - Στέλνει ο Γιώργος Βαΐου

Δημοσιεύθηκε από: Γιώργος Βαΐου  15/12/2019 17:21:05
ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ κόντρα στον νόμο της βαρύτητας - Στέλνει ο Γιώργος Βαΐου
Κόντρα στον νόμο της βαρύτητας με την αδρεναλίνη στα ύψη, επιθυμούν να ζουν οι αναρριχητές. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό σπορ, η συγκίνηση είναι έντονη, το θέαμα μοναδικό. Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όσο κανένα άλλο το σώμα, ενώ βελτιώνει την πνευματική δύναμη...

Στόχος είναι μόνο η κορυφή. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται συγκέντρωση, συντονισμός, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή, καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία. Πάνω απ' όλα όμως χρειάζεται έναν καλό -και εμπιστοσύνης- σύντροφο, ο οποίος ονομάζεται «σχοινοσύντροφος».

Ναι ωραία όλα αυτά, γιατί όμως να δοκιμάσω το άθλημα της αναρρίχησης;

Η αναρρίχηση είναι ένα σπορ που σε φέρνει κοντά στη φύση, για τη μαγεία της περιπέτειας και της εξερεύνησης, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης πνευματικής και σωματικής, θα κάνεις πολλούς φίλους, είναι τελείως ξεχωριστό από κάθε άλλο και προσφέρει εκπληκτικές συγκινήσεις! Εξασκεί τον αυτοέλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση, την στρατηγική και βελτιώνει κατά πολύ τη φυσική κατάσταση.

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, γυμνάζει το σώμα και το πνεύμα, αυξάνει την μυϊκή μάζα και μειώνει το λίπος, καλλιεργεί την ισορροπία, τη συγκέντρωση, την κινητικότητα, την ευλυγισία και τη δύναμη, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, χτίζει τη διαχείριση του φόβου, αναπτύσσει την αποφασιστικότητα κάτω από δύσκολες συνθήκες και τη σωστή διαχείριση του άγχους.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κι εσύ;

Η αναρρίχηση είναι μέσα στο DNA μας.

Θυμάσαι που σαν παιδί σκαρφάλωνες στα δέντρα και στις ξερολιθιές. Θυμάσαι που για να πας σε εκείνη την υπέροχη παραλία χρειάστηκε να κάνεις έστω και λίγο αναρρίχηση; Ή μήπως ξέχασες ότι έκανες πολύζυγο στις παιδικές χαρές και ανέβαινες στις τσουλήθρες ανάποδα;

Η αναρρίχηση σου επιτρέπει να ξεφύγεις από τις "σκοτούρες" τις καθημερινότητας.

Είναι ένα σπορ που απαιτεί υψηλή συγκέντρωση, οπότε είσαι υποχρεωμένος να αδειάσεις το μυαλό σου από σκέψεις κατά τη διάρκεια του σκαρφαλώματος. Αλλά και μετά από αυτό, απασχολείς το μυαλό σου σκεπτόμενος κινήσεις και τεχνικές, αφήνοντας πίσω προβλήματα και αρνητικές σκέψεις.

Η αναρρίχηση είναι πλέον ολυμπιακό άθλημα

Μαζί με το surf και το skateboard αποτελεί ένα από τα sport που εντάχθηκαν πρόσφατα στα ολυμπιακά αθλήματα και θα κάνει το ντεμπούτο του σαν επίσημο αγώνισμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Με λίγα λόγια το άθλημα απέκτησε μεγαλύτερο κύρος, πιο οργανωμένη ομοσπονδία, αθλητικές εγκαταστάσεις και περισσότερες οικονομικές ενισχύσεις.

Με την αναρρίχηση γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα

Κατ' αρχήν να επισημάνουμε ότι η αναρρίχηση είναι άθλημα δύναμης. Με το σκαρφάλωμα μάλιστα γυμνάζεται όλο το σώμα και ειδικά χέρια, ώμοι, πλάτη, στήθος και κορμός. Φυσικά δουλεύουν έντονα τα πόδια, ενώ βελτιώνεται και η ισορροπία.

Η Ελλάδα είναι η Μέκκα της αναρρίχησης

Αλήθεια το γνώριζες αυτό; Ότι η Ελλάδα δηλαδή αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αναρριχητικούς προορισμούς του πλανήτη; Απίστευτο και όμως αληθινό. Όπως θα έχεις παρατηρήσει η χώρα μας είναι βραχώδης και έχει ατελείωτες κάθετες διαδρομές για σκαρφάλωμα. Την τελευταία 15ετία μάλιστα ομοσπονδία, σύλλογοι, δήμοι και ιδιώτες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για τον εξοπλισμό των αναρριχητικών διαδρομών. Έτσι στη χώρα μας έχουμε πλέον χιλιάδες εξοπλισμένες διαδρομές κάθε δυσκολίας για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου.

Πηγές
http://www.coachmag.co.uk/climbing/4091/the-benefits-of-indoor-climbing
https://www.nfpt.com/blog/three-awesome-benefits-indoor-rock-climbing
https://www.quora.com/What-are-the-benefits-to-indoor-climbing
Η αναρρίχηση είναι ένα sport που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια, τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας. - Φώτης Σκαρής
Αναρρίχηση, ένα άθλημα για θαρραλέους - Σπυριδούλα Σπανέα
Σχετικά με την Αναρρίχηση Βράχου - Δημήτρης Δερμετζής & Μαριάννα Θυμιάκη



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72561
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ