facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ανακάλεσε την απόφασή του το ΥΠΠΟ περί μη χορήγησης άδειας κυκλοφορία ανοικτού τύπου λεωφορείων στα Μετέωρα – Έκανε δεκτή αίτηση θεραπείας τρικαλινής εταιρείας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/02/2016 13:05:49
Ανακάλεσε την απόφασή του το ΥΠΠΟ περί μη χορήγησης άδειας κυκλοφορία ανοικτού τύπου λεωφορείων στα Μετέωρα – Έκανε δεκτή αίτηση θεραπείας τρικαλινής εταιρείας
Η αρχικά αρνητική απόφαση του Υπ. Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά σε αίτημα τρικαλινής εταιρείας για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ανοικτού τύπου λεωφορείων και καθορισμού στάσεων στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων, τελικά ανακλήθηκε με νεότερη απόφαση του ίδιου...

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο η εν λόγω εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση και στο Δήμο Καλαμπάκας (όπως και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις) για να πάρει άδεια κυκλοφορίας τον περασμένο Φεβρουάριο, αίτηση που είχε γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας, το οποίο στην ίδια απόφαση καθόριζε το μήκος της προτεινόμενης κυκλικής διαδρομής, την αφετηρία, το τέρμα και τις ενδιάμεσες στάσεις.

Στη συνέχεια η εταιρεία ζήτησε από το ΥΠΠΟ τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ανοικτού τύπου λεωφορείου και καθορισμού στάσεων στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων. Η απόφαση τότε ήταν αρνητική και σύμφωνη με τη σχετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ, με το αιτιολογικό ότι «οι άδειες που έχουν χορηγηθεί έως τώρα καλύπτουν τη φέρουσα ικανότητα του τόπου ως μνημείου και η κίνηση περισσότερων των δύο οχημάτων αυτού του τύπου θα επιβάρυνε την αισθητική και τη λειτουργία του».

Πριν λίγες μέρες, κατά τη συζήτηση αίτησης θεραπείας της εταιρείας κατά της αρνητικής απόφασης, αποφασίσθηκε να γίνει αυτή δεκτή υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η ειδική κυκλική διαδρομή που θα διενεργεί το ανοικτού τύπου λεωφορείο (αφετηρία, στάσεις και σημεία στάθμευσης), θα πρέπει να τηρείται, όπως ακριβώς αναγράφεται στον υποβληθέντα πίνακα διαδρομών και χωρίς να παρεμποδίζει την κυκλοφορία άλλων οχημάτων.

2. Το ωράριο που θα πραγματοποιείται η εν λόγω διαδρομή, θα πρέπει να συμβαδίζει με το ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και των Ιερών Μονών.

3. Να μην γίνει καμιά προσωρινή κατασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων ή επέμβαση στα μνημεία και στον περιβάλλοντα χώρο αυτών, για τις ανάγκες κυκλοφορίας των λεωφορείων.

4. Κατά την κυκλοφορία θα πρέπει να τηρούνται οι όροι ασφαλείας, καθαριότητας, ευπρέπειας και ιερότητας του χώρου. Οι αιτούντες αλλά και οι μεταφερόμενοι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το σεβασμό και τη διακριτικότητα που απαιτείται εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων δεδομένου, ότι κατά τη διάρκεια κίνησης των λεωφορείων οι μονές είναι σε λειτουργία.

5. Η ξενάγηση, η οποία θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, να γίνεται με συστήματα ενδοεπικοινωνίας, ώστε να μη δημιουργείται ηχητική όχληση στον αρχαιολογικό χώρο.

6. Να μην υπάρχουν διαφημίσεις επί του λεωφορείου.

7. Η εν λόγω άδεια χορηγείται μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση και δεν υποκαθιστά εγκρίσεις άλλων αρμοδίων αρχών.


Σχετικά άρθρα:

«Πόρτα» από Υπ. Πολιτισμού σε εταιρεία για κυκλοφορία ανοικτού τύπου λεωφορείων στα Μετέωρα - Είχε δώσει άδεια ο Δήμος Καλαμπάκας
Αρνητική ήταν η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά σε αίτημα τρικαλινής εταιρείας για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ανοικτού τύπου λεωφορείων και καθορισμού στάσεων στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων...



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
C5XZ4
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ