17/8/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 


Άλμπερτ Μπουρλά: Πιθανό ένα εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο στα επόμενα τρία χρόνια - Πώς θα λειτουργεί

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/04/2022 09:30:05

Αισιόδοξα μηνύματα μετέφερε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς μίλησε για την πιθανότητα παραγωγής εμβολίου για τον καρκίνο.

Όπως είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια είναι πιθανό να υπάρξει εμβόλιο για τον καρκίνο και για άλλες, γενετικές ασθένειες.

«Δεν μπορούμε για όλες τις ασθένειες να δημιουργήσουμε εμβόλια με την mRNA τεχνολογία, αλλά, αν οι προσπάθειες πετύχουν, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να έχουμε εμβόλιο για τον καρκίνο και από του χρόνου θα αρχίσουμε να βλέπουμε εμβόλιο για άλλες ασθένειες», είπε σχετικά ο CEO της Pfizer.

Πώς θα λειτουργεί το εμβόλιο για τον καρκίνο, εξήγησε ο Άλμπερτ Μπουρλά

«Χρησιμοποιούμε το mRNA για να πούμε στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας ότι “ο καρκίνος σου είναι ένα ξένο σώμα, στο οποίο πρέπει να επιτεθείς”. Όπως ο οργανισμός επιτίθεται στον κορωνοϊό, θα επιτεθεί στον καρκίνο» είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός πιθανού εμβολίου για τον καρκίνο.

Μπουρλά: Αν μπορέσαμε να το κάνουμε για την Covid, γιατί όχι για τον καρκίνο;

Τόνισε ότι στα δύο χρόνια πανδημίας, η επιστημονική κοινότητα έμαθε πάρα πολλά. «Συγκεντρώσαμε εμπειρία δεκαετίας. Αυτό θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για πολύ μεγάλες επιστημονικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας». Εξήγησε ότι στον επιστημονικό τομέα τα πράγματα έχουν προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, στις κλινικές έρευνες υπήρξαν τεράστιες αλλαγές και αυτό θέτει το ερώτημα «αν μπορέσαμε να το κάνουμε για την Covid, γιατί όχι για τον καρκίνο ή άλλες ασθένειες;».

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο νέος κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί, θα υπάρχει μαζί μας για τα επόμενα χρόνια, τόνισε από τους Δελφούς ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως επισήμανε ο CEO της Pfizer, μιλώντας στο 7o Φόρουμ Δελφών, είναι «εξαιρετικά λίγοι οι ιοί στην ανθρωπότητα που έχουν εξαλειφθεί και αυτός δεν είναι από αυτούς». Ο κ. Μπουρλά έστειλε επίσης το αισιόδοξο μήνυμα ότι «σήμερα όμως έχουμε τα όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

iefimerida.grΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
MXHJU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ