facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Αίτημα μετεγκατάστασης του ΚΠΑ2 Καλαμπάκας σε ιδιόκτητο κτίριο του ΟΑΕΔ (στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας)

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/04/2023 15:16:33
Αίτημα μετεγκατάστασης του ΚΠΑ2 Καλαμπάκας σε ιδιόκτητο κτίριο του ΟΑΕΔ (στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας)

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
10/04/2023

Πρoς:
1) Γραμματεία Διοικητή
2) Όλα τα μέλη μας, συναδέλφους,
Υπηρεσίες

Θέμα: "Αίτημα μετεγκατάστασης του ΚΠΑ2 Καλαμπάκας σε ιδιόκτητο κτίριο του ΟΑΕΔ"

Η Ένωσή μας ακολουθώντας πλήρως τους σκοπούς του οργανισμού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και διεκδικώντας την διασφάλιση ασφαλών και υγιεινών συνθηκών εργασίας αλλά και του δημόσιου συμφέροντος επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα της μετεγκατάστασης υπηρεσιών μας όπου αυτές μπορούν να γίνουν.

Η Τοπική Υπηρεσία μας της Καλαμπάκας στεγάζεται επί σειρά ετών σε ενοικιαζόμενο κτίριο χωρίς αυτό να πληρεί τους απαραίτητους κανόνες λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας λόγω προφανώς έλλειψης χώρου, συνεχίζει όμως να λειτουργεί στα όρια της καταλληλότητας πληρώνοντας μάλιστα και ενοίκιο.

Από την άλλη στην πόλη της Καλαμπάκας στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ που εγκαταλείπεται σιγά σιγά, υπάρχουν αρκετοί κενοί χώροι (τέσσερα επίπεδα με το επίπεδο αποθήκευσης) συνολικού εμβαδού περίπου 700m στα οποία θα μπορούσε με ελάχιστο κόστος να γίνει η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας μας (η οποία σήμερα στεγάζεται σε κτίριο περίπου 140m μαζί με τους χώρους αρχειοθέτησης) και να μετασχηματιστεί σε μια μοντέρνα δημόσια υπηρεσία που θα παρέχει τις ενδεδειγμένες υπηρεσίες σε ένα άνετο περιβάλλον για το κοινό και τους υπαλλήλους του, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη υπηρεσία απασχόλησης.

Το κτίριο το οποίο σήμερα στεγάζει μόνο στο ένα επίπεδό του το Εργατικό Κέντρο της πόλης με την γραμματεία του αλλά και τα υπόλοιπα γραφεία των σωματείων (τρίτο όροφο) βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης με αρκετούς χώρους στάθμευσης για το κοινό.

Διεκδικούμε λοιπόν για μια ακόμη φορά το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την μετεγκατάσταση του ΚΠΑ2 Καλαμπάκας στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας, κτίριο ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ.

Είναι παράλογο και παράλληλα προκλητικό για το κοινό αίσθημα, να υπάρχει διαθέσιμο δημόσιο κτίριο ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ να καταστρέφεται εγκαταλελειμμένο και παράλληλα η τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ να φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενο κτίριο χωρίς να μπορεί να προσφέρει και τις ενδεδειγμένες υπηρεσίες. Ένα κτίριο μάλιστα, το οποίο εάν από εδώ και στο εξής δεν ληφθούν αποφάσεις που θα ενισχύουν την βιωσιμότητά του, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμα προβλήματα λειτουργικότητας.

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του ΟΑΕΔ μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της να εξετάσουν άμεσα όλες εκείνες τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης της υπηρεσίας μας στην Καλαμπάκα επιτυγχάνοντας εκτός από την ορθή και ενδεδειγμένη λειτουργία της τοπικής μας υπηρεσίας την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού στην πόλη της Καλαμπάκας αλλά και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος με την εξοικονόμηση πόρων μέσω της απαλλαγής καταβολής (άνευ λόγου και αιτίας) ενοικίου από τον οργανισμό μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο Πρόεδρος                        Η Γενική Γραμματέας  
Μπαζιάνας Γεώργιος                     Μακρή Κλεονίκη


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72561
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ