facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



[upd] Αδέσποτα Δήμου Μετεώρων: 16.000 € για κτηνιατρικές υπηρεσίες

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/03/2021 12:35:56
[upd] Αδέσποτα Δήμου Μετεώρων: 16.000 € για κτηνιατρικές υπηρεσίες

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ [17/3/2021]

Από το αρμόδιο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων, προωθήθηκε προς το Δήμαρχο για έγκριση το παρακάτω έγγραφο που αφορά σε παροχή υπηρεσιών μέσω απευθείας ανάθεσης εργασίας σε κτηνίατρο για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Μετεώρων, με προϋπολογισμό σχεδόν 16.000 ευρώ...

O Δήμος Μετεώρων προτίθεται να προχωρήσει σε παροχή υπηρεσιών για απευθείας ανάθεση εργασίας σε κτηνίατρο για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Μετεώρων επειδή σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4039/2012 οι δήμοι είναι αρμόδιοι για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην επικράτειά τους, για την κτηνιατρική τους εξέταση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, τη σήμανση και καταγραφή τους στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση καθώς την περίθαλψή τους.

Οι εν λόγω εργασίες αφορούν τα αδέσποτα του Δήμου Μετεώρων και κρίνονται απαραίτητες για την εφαρμογή του προγράμματος «Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και εμπίπτουν στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου Δημοσίων Συμβάσεων (CPV): 85200000-1 (ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ).


Παρακαλούμε να προβείτε στην απαραίτητη απόφαση ανάληψης υποχρέωσης για την διάθεση πίστωσης ποσού 15.996,00 € σε βάρος του ΚΑ 15-6117.002 του Προϋπολογισμού 2021.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ [24/3/2021]

Σήμερα με απευθείας ανάθεση του Δημάρχου οι παραπάνω υπηρεσίες ανατέθηκαν στον Θανασούλα Αργύρη του Στεφάνου (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα από τον ανάδοχο θα τελεστούν οι κάτωθι εργασίες:

1. Καθοδήγηση του συνεργείου περισυλλογής για τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο χώρο διενέργειας των απαραίτητων κτηνιατρικών πράξεων και την επαναφορά του στο φυσικό περιβάλλον.

2. Κλινική εξέταση των ζώων.

3. Εφαρμογή της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση εξωτερικών και εσωτερικών παρασίτων.

4. Εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων με αντιλυσσικό εμβόλιο.

5. Λήψη δειγμάτων ή αποστολή δειγμάτων σε αρμόδια κτηνιατρικά εργαστήρια για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων σε σκύλους με παθολογικά ευρήματα κατά την κλινική εξέταση, ύποπτου νοσήματος που ενδεχομένως θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή πορεία της χειρουργικής επέμβασης

6. Διενέργεια στειρώσεων, εμβολιασμών, περίθαλψη, νοσηλεία, τοποθέτηση ηλεκτρονικού chip με έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος που αφορά όλα τα αδέσποτα του Δήμου.

7. Νοσηλεία, χειρουργεία, φαρμακευτική αγωγή, θεραπεία όπου κρίνεται αναγκαία για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς και έλεγχος της πορείας τους.

8. Ανίχνευση LEISMANIAS

9. Ο κτηνίατρος θα μεριμνά για την εφαρμογή των αποφάσεων της πενταμελούς επιτροπής ως υπεύθυνος υλοποίησης τους. Σε κάθε συνεδρίαση της 5μελούς Επιτροπής Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θα καταθέτει ενυπόγραφες εισηγήσεις για τα ζώα προ επανένταξη, για τυχόν επικίνδυνα ζώα που φιλοξενούνται στους χώρους των εγκαταστάσεων του Δήμου καθώς και για κάθε άλλο θέμα που θεωρεί πως αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

10. Μηνιαία έκθεση πεπραγμένων με λεπτομερή καταγραφή και κατάθεση αυτής προς το αρμόδιο γραφείο του Δήμου για την ενημέρωσή του.

Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών είναι από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (26/3/2021) και για χρονικό διάστημα 10 μηνών.


Σχετικά άρθρα:

34.472 ευρώ το ετήσιο κόστος σκυλοτροφών για τα 250 αδέσποτα του Δήμου Μετεώρων
Σύμφωνα με έγγραφο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων του Δήμου Μετεώρων, το συνολικό κόστος σε σκυλοτροφές περίπου 250 αδέσποτων για το έτος 2021, ανέρχεται σε  34.472 € μαζί με το ΦΠΑ...



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
B4WY3
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ