Εύκολη πίτα που συνδυάζει την υπέροχα κρεμώδη υφή της γέμισης με το τραγανό φύλλο. Το ελαφρύ πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη στο τέλος και το βούτυρο γάλακτος είναι οι πινελιές που την απογειώνουν.
Το απλό αυτό πιάτο, η φασολάδα, με μικρές δημιουργικές πινελιές, μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς που στέκεται άνετα ακόμα και σε επίσημα τραπεζώματα...
Τις γιορτές όλοι, λίγο πολύ, κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας και συνήθως, επιλέγουμε τα γούρια για να ευχηθούμε τα καλύτερα στα πρόσωπα αυτά. Στις πρώτες επιλογές και τα πιο δημοφιλή είναι το ρόδι, το πέταλο, το κλειδί αλλά και πολύτιμοι λίθοι, σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Τι συμβολίζουν όμως τα γούρια που δωρίζουμε με την έλευση της νέας χρονιάς;...
Αν και οι συνταγές σούπας ποικίλλουν ανά τον κόσμο, ο ζωμός κοτόπουλου αποτελεί… ίαση για τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος αφού οι ευεργετικές του δράσεις είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ποια είναι συνταγή της επιτυχίας για το πιάτο του «κρυωμένου»;...
Μια εύκολη σχετικά και εντυπωσιακή συνταγή για κοτόπουλο, που θέλει τα γεμισμένα και τυλιγμένα σε ρολό φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα κάτω από ωραία σφολιάτα...
Τα λουκουμαδάκια αλλιώς… Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από ανθότυρο, βουτηγμένα σε «κουρκούτι» από γάλα και πορτοκάλι που τηγανίζονται, πασπαλίζονται με σουσάμι και τέλος περιχύνονται με μέλι...
Τα μικρά αυτά κεϊκάκια συνοδεύουν ιδανικά καφέ και ζεστά ροφήματα, ενώ γίνονται και νόστιμο κολατσιό για το σχολείο και το γραφείο, με τη μπανάνα και το μέλι να τους δίνει πολύ ωραία γεύση.