Οι μελιτζάνες είναι η τέλεια βάση για να φιλοξενήσουν τη σάλτσα ντομάτας. Επίσης ταιριάζουν απόλυτα με τυριά, ειδικά με φέτα. Είναι εποχής και μπορούν να κάνουν πάρα πολύ εύκολα την αγαπημένη πίτσα επιτέλους υγιεινή!...
Ένα πιάτο με πλούσια αρώματα και ξεχωριστή νοστιμιά, που ταιριάζει πολύ στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια, χαρίζοντας τη δροσιά των βοτάνων σε κάθε μπουκιά.
Souffler στα γαλλικά σημαίνει «φυσάω, αναπνέω». Και το σουφλέ, έμπνευση γαλλική του 18ου αιώνα, είναι ένα σύννεφο λεπτεπίλεπτης και εύθραυστης νοστιμιάς… Το φτιάχνουμε λοιπόν με τυριά και το απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι καλό λευκό κρασί...
Ένα πανεύκολο και νόστιμο φαγητό που θα φτιάξετε σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις χυλοπίτες με όποιο άλλο ζυμαρικό σάς αρέσει.
Μια ωραιότατη παραλλαγή του κλασικού κλαφουτί που παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια. Είναι ένα γλυκό που συνήθως σερβίρεται ζεστό, όμως είναι εξίσου γευστικό και κρύο.
Είναι γνωστό σε όλους ότι, το νερό είναι απαραίτητο συστατικό κάθε έμβιου όντος. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό και το αίμα σε ποσοστό 90% περιέχει νερό. Μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να το στερηθούμε ενστικτωδώς διψάμε...
Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με πολλά φαγητά και εδέσματα. Μαγειρίτσα, κοκορέτσι, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, κόκκινα αυγά, κουλουράκια… και η λίστα δεν τελειώνει! Ας δούμε με πόσες θερμίδες μας επιβαρύνουν το φαγητά και τα γλυκά της Λαμπρής παρακάτω...
Το σπανάκι αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς ενώ μπαίνει για τα καλά στο καθημερινό μαγείρεμα. Σήμερα, το δοκιμάζεις σε μία λαχταριστή τάρτα με σφολιάτα...
Ήρθε και φέτος η Πρωταπριλιά, η ημέρα που τα ψέματα και οι κοροϊδίες επιτρέπονται ελεύθερα. Το περίεργο αυτό έθιμο στηρίζεται στη δοξασία ότι όποιος κοροϊδέψει τον άλλον θα έχει καλή τύχη ενώ πολλοί ταυτίζουν την ύπαρξή της...
Τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, καθώς η ώρα σε αλλάζει θερινή. Ως εκ τούτου, οι δείκτες του ρολογιού στις 3:00 θα πρέπει να δείχνουν 4:00 ενώ θα χαθεί μία ώρα ύπνου...