24/2/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 

 

Υπόμνημα στον Υπ. Γεωργίας για τα νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης από τον Αγρ. Συνεταιρισμό Καλαμπάκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  20/01/2016 15:03:45

Υπόμνημα στο οποίο εκτίθενται τα προβλήματα που προέκυψαν σε αγρότες της περιοχή μας αναφορικά με την απόδοση των νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης με βάση την νέα ΚΑΠ, απέστειλε...

προς τον Υπ. Γεωργίας ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας. Το κείμενο του υπομνήματος το οποίο κοινοποιείται και στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου
Κοιν.: Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με το υπόμνημά μας αυτό, επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τα  κατά την γνώμη μας προβλήματα που προέκυψαν από την απόδοση των νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης με βάση την νέα ΚΑΠ και συγκεκριμένα:

Νέοι αγρότες που εντάχθηκαν σε προγράμματα τα έτη 2009-2010, έλαβαν από το Εθνικό απόθεμα το έτος 2013 ελάχιστα ποσά ενιαίας ενίσχυσης, τα οποία με την νέα κατανομή, θεωρήθηκαν ως βάση για τον υπολογισμό των νέων τους δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να μη τους κατανεμηθούν (ως δικαιούχων βασικής ενίσχυσης) δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα. Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο, ένας νέος γεωργός που υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση το έτος 2014, με την ίδια ακριβώς εκμετάλλευση, να δικαιούται ποσών πολλαπλάσιων των παραπάνω, αφού του χορηγήθηκε ενίσχυση μόνο από το Εθνικό Απόθεμα.

Θεωρούμε ότι για να αρθεί η αδικία σε βάρος των παραπάνω και εφόσον επιθυμούμε να κρατήσουμε τους νέους γεωργούς σε ενέργεια και μετά την λήξη των προγραμμάτων τους (με ότι αυτό συνεπάγεται στην παραγωγή του πρωτογενούς  φορέα), θα πρέπει να τους χορηγηθούν επιπλέον δικαιώματα από το Εθνικό απόθεμα.

Επίσης στην περιοχή μας έχει προκύψει θέμα με τρείς (3) Τοπικές Κοινότητες, που είχαν χαρακτηρισθεί σαν πεδινές, εκ των υστέρων άλλαξε ο χαρακτηρισμός σε ορεινές (όσον αφορά τα ilots), όμως ακόμη παραμένει το πρόβλημα στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης,  λόγω χαρακτηρισμού είτε των ilots των στάβλων, είτε των ilots των βοσκοτόπων σαν πεδινά.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και συνδρομή σας στη λύση των προβλημάτων και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για τον Α.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κόττης Δημήτριος
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2SC1P
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ