facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ποικιλία φασολιών με καλαμαράκια

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  08/04/2019 10:35:23
Ποικιλία φασολιών με καλαμαράκια
Το απόλυτο φαγητό της νηστείας και όχι μόνο. Καλαμαράκια και όσπρια σε ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πιάτο.

• Μερίδες: 5-6
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 45'
• Έτοιμο σε: 55'
• Χρόνος αναμονής: 8 ώρες...

ΥΛΙΚΑ

• 2 φλιτζάνια (1+1) φασόλια άσπρα και κόκκινα, βρασμένα ξεχωριστά
• 1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
• 500γρ. ντοματάκια κονκασέ
• 1 φλιτζάνι κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
• 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
• 1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ή πράσινες, ολόκληρες ή σε ροδέλες (χωρίς κουκούτσι)
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα. Ρίχνετε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τους κουκουναρόσπορους, τις σταφίδες και τις ελιές και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

Τέλος, ανακατεύετε τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες και τα βράζετε όλα μαζί για 5 λεπτά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Σερβίρετε τα φασόλια, ρίχνετε από πάνω τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3T126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ