20/4/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία


 

 

 

 

 

 
 

 


Παναγιώτα Δριτσέλη: Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/11/2018 13:31:24

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση συνόδευσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτκής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βουλγαρίας Παναγιώτα Δριτσέλη, στην υποδοχή του νέου Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλάδα κ. Valentin Poriazov...

Σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο, οι νέοι πρέσβεις που αναλαμβάνουν διπλωματική υπηρεσία στη χώρα υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους στη Βουλή και στο πλαίσιο αυτό, στην υποδοχή από τον Πρόεδρο της Βουλής συνεπικουρούν και τα μέλη του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, με την αντίστοιχη χώρα.

Όπως τονίστηκε στην συζήτηση, η οποία διεξήχθη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, η εμβάθυνση της συνεργασίας με την Βουλγαρία αποτελεί προτεραιότητα και σε κυβερνητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας έχει παρουσιάσει ήδη αξιοσημείωτο έργο, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες κορυφής, ενώ και στο επόμενο διάστημα αναμένονται νέες δράσεις προώθησης της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τονίστηκε ότι ο κοινός βηματισμός Ελλάδας και Βουλγαρίας αποτελεί έναν από τους πυλώνες της βαλκανικής συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας ανάπτυξης των χωρών της περιοχής. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετέχουν από κοινού στις προσπάθειες για την διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ χτίζουν συστηματικά πολυεπίπεδες ωσμώσεις στα πεδία της οικονομία και της ανάπτυξης.

Σημειώθηκε, επίσης, ότι οι πολυμερείς συνεργασίες με τις χώρες της Βαλκανικής, όπως η τετραμερής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας, μπορούν να συμβάλλουν ώστε να προωθηθεί ο στόχος της μακροπεριφερειακής ανάπτυξης, με έμφαση στη δημιουργία κοινών υποδομών σε σημαντικούς τομείς. Τέλος, σημειώθηκε ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του Μαΐου, στόχος είναι η εμβάθυνση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, κυρίως υπό το πρίσμα την ενίσχυσης της συμμετοχικότητας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και την καλύτερη διασύνδεση των ευρωπαϊκών θεσμών με την κοινωνία.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
DOXAL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
  


 
Προτεινόμενα άρθρα
καιρός Καλαμπάκα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ