20/4/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία


 

 

 

 

 

 
 

 


Σφετεριστής και Ομερτά - Στέλνει ο Γιώργος Βαΐου [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Γιώργος Βαΐου  08/11/2018 16:19:27

Σφετεριστής είναι ο αλλότρια δηλαδή ξένα οικειοποιούμενος. Σφετερίζομαι σημαίνει ιδιοποιούμαι, οικειοποιούμαι με αθέμιτο τρόπο κάτι που δεν μου ανήκει...

Σαν τύραννος σφετερίζομαι την Αρχή η υφαρπάζω τη δόξα, τη φήμη κάποιου ικανοποιώντας την ματαιοδοξία μου. Η λέξη σφέτερος συσχετίζεται με την ατασθαλία, την ασέβεια, την κακοδιοίκηση, την τυραννίδα στον χώρο της πολιτικής.

«Σφετεριστής ονομάζεται ο τύραννος και η ανεύθυνη τυραννίδα που προάγει το σφέτερον. Το δικό του συμφέρον προάγει και όχι το συμφέρον των πολιτών», κατά τον Αριστοτέλη .

Η ομερτά, ο σικελικός αυτός κώδικας τιμής, είναι ο υπέρτατος νόμος που διέπει τη Μαφία εδώ και αιώνες Γιατί πάνω κι από τη δύναμη στέκει ο φόβος. Και πάνω από το φόβο στέκει η τιμή. Και η τιμή ξέρει να κρατά το στόμα της κλειστό.

Αλλά σε έναν κόσμο διαβρωμένο από την απληστία, κανένας νόμος δεν έχει απόλυτη ισχύ. Η ομερτά, γεννημένη στους περήφανους λόφους της Σικελίας, δεν είναι πια παρά απομεινάρι μιας άλλης εποχής. Κι αν η τιμή δεν μιλά, το χρήμα, πάντα, είναι φλύαρο.

Έλληνες βέβαια ποτέ δεν οργανώθηκαν κοινωνικά όπως οργανώνονται οι ομάδες τύπου μαφίας, ούτε στοές και μασονίες φαίνεται ιστορικά ποτέ να σχηματίστηκαν στον τόπο μας, ούτε ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας. Όχι ότι δεν σιωπούμε!!!

Μπροστά στο φόβο ή το συμφέρον, μια περίεργη σύμπνοια, μια αλληλεγγύη, μια αέναη συνωμοσία χτίζεται, ορκίζοντας και ολόκληρες πόλεις, σε μια αιώνια σιωπή.
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Asynartitos (8/11/2018 6:38:14 μμ):

Βαθυστόχαστο..


Μαύρος κύκλος (8/11/2018 5:15:38 μμ):

Σαν την Πυθία μιλάτε κύριε Βα'ι'ου αλλά προς τα πού στέλνετε το μήνυμά σας; Ένας οι περισσότεροι παραλήπτες.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
PBKMX
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
  


 
Προτεινόμενα άρθρα
καιρός Καλαμπάκα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ