facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Λουκέτο στην παραγωγική βάση της Ελλάδας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την αύξηση του ενεργειακού κόστους

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/11/2018 22:44:49
Λουκέτο στην παραγωγική βάση της Ελλάδας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την αύξηση του ενεργειακού κόστους
Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη δραματική αύξηση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανική παραγωγή,...

κατέθεσε από κοινού με άλλους 39 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, αφού αποσάθρωσε τα θεμέλια του ενεργειακού συστήματος, φέρνοντας στο χείλος της χρεοκοπίας τη ΔΕΗ, τώρα ετοιμάζεται να ρίξει τη χαριστική βολή στη βιομηχανική παραγωγή και τη μεταποίηση, σχεδιάζοντας την αύξηση των τιμών του ρεύματος έως και κατά 30%!

Η υλοποίηση αυτού του εφιαλτικού σεναρίου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην απασχόληση καθώς και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα τεθούν σε κίνδυνο αφού οι ελληνικές βιομηχανίες θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και σε γειτονικές χώρες, όπου το κόστος ενέργειας είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στην Ελλάδα.

Η ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και η μεταποίηση είναι προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και τη δημιουργία υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Όμως, η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα μετατρέψει τη χώρα σε ένα βιομηχανικό “κουφάρι” και θα ναρκοθετήσει την προοπτική μιας βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει τελικώς στην αύξηση των τιμών ρεύματος στις επιχειρήσεις εντάσεως ενέργειας, καθώς και να διευκρινίσει με ποια μέτρα σχεδιάζει να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανικής παραγωγής».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2018
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Λουκέτο στην παραγωγική βάση της Ελλάδας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα

Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε με την καταστροφική πολιτική της να οδηγήσει τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεοκοπίας, τώρα πλέον βάζει στο στόχαστρο και την παραγωγική βάση της χώρας, υπονομεύοντας την προοπτική μια βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΒΙΚΕΝ στις 5 ΝΟΕ 2018, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών εκφράζει την έντονη ανησυχία της, ότι επιχειρείται η επιβολή δραματικών αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση των δεικτών βιομηχανικής παραγωγής τα τελευταία χρόνια, για τους οποίους συχνά πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, στηρίχθηκαν στην ενεργειακή στρατηγική που σχεδίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οδήγησε σε μείωση του ενεργειακού κόστους στην ενεργοβόρο παραγωγή και μεταποίηση.

Η κυβέρνηση αφού αποσάθρωσε τα θεμέλια του ενεργειακού συστήματος ενταφιάζοντας τη ΔΕΗ, τώρα ετοιμάζεται να ρίξει τη χαριστική βολή στην παραγωγική βάση της χώρας, σχεδιάζοντας αυξήσεις τιμών ενέργειας έως και 30%.

Σήμερα στην ενεργοβόρο βιομηχανία (Χαλυβουργία, Τσιμεντοβιομηχανία, Χαρτοβιομηχανία, Διύλιση πετρελαίου, κ.α.) απασχολούνται άμεσα πάνω από 40.000 χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ οι έμμεσες θέσεις εργασίας σε κλάδους των οποίων οι δραστηριότητες στηρίζονται στις ανωτέρω βιομηχανίες είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε οδυνηρά «λουκέτα» σε εργοστάσια, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στη μετατροπή της χώρας σε ένα βιομηχανικό «κουφάρι».
Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο που δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει ικανή να υλοποιήσει, επιμένοντας σε μια επικίνδυνη και λαϊκίστικη πολιτική που κατέστρεψε τη ΔΕΗ στο όνομα του κρατισμού και της κακοδιαχείρισης.

Επειδή, σήμερα στον κλάδο της βιομηχανίας και μεταποίησης απασχολούνται πάνω από 40.000 εργαζόμενοι άμεσα και εκατοντάδες χιλιάδες έμμεσα,

Επειδή, η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα οδηγήσει μαθηματικά στην διάλυση της παραγωγικής βάσης και στην τιμωρία των επενδυτών που κόντρα στη φορολογική καταιγίδα και στις αντίξοες συνθήκες, επέλεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα, επενδύοντας στη χώρα μας

Επειδή, η ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και η μεταποίηση, είναι προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας,

Επειδή, μετά την πρόσφατη μεταφορά της έδρας ιστορικής βιομηχανίας στο εξωτερικό, οι ανερμάτιστες και εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα βάζουν λουκέτο και οδηγούν σε μετανάστευση το εναπομείναντα παραγωγικό δυναμικό της χώρας,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός.

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ελληνική παραγωγική βάση, που θα οδηγήσει στο λουκέτο και τις τελευταίες βιομηχανικές παραγωγές που επιμένουν να λειτουργούν στην Ελλάδα, και θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις Ελλήνων εργαζόμενων;

Πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής; 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές :
1. Κώστας Σκρέκας
2. Κώστας Κατσαφάδος
3. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης
4. Μαρία Αντωνίου
5. Χρήστος Κέλλας
6. Άννα Καραμανλή
7. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
8. Νίκος Παναγιωτόπουλος
9. Γεώργιος Καρασμάνης
10. Ιάσονας Φωτήλας
11. Αθανάσιος Δαβάκης
12. Σοφία Βούλτεψη
13. Μάνος Κόνσολας
14. Γεώργιος Γεωργαντάς
15. Στέργιος Γιαννάκης
16. Σάββας Αναστασιάδης
17. Σταύρος Καλαφάτης
18. Κατερίνα Μάρκου
19. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη
20. Θεόδωρος Καράογλου
21. Γεώργιος Κασαπίδης
22. Χρήστος Μπουκώρος
23. Γεώργιος Βαγιωνάς
24. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
25. Σίμος Κεδίκογλου
26. Γεράσιμος Γιακουμάτος
27. Κώστας Βλάσης
28. Αναστάσιος Δημοσχάκης
29. Φωτεινή Αραμπατζή
30. Αθανάσιος Καββαδάς
31. Απόστολος Βεσυρόπουλος
32. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος
33. Αθανάσιος Μπούρας
34. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος
35. Γεώργιος Κουμουτσάκος
36. Δημήτρης Κυριαζίδης
37. Ιωάννης Τραγάκης
38. Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής
39. Νίκη Κεραμέως
40. Κώστας Τσιάρας



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
N93K7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ