facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Λουκουμαδάκια με ανθότυρο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  02/11/2018 10:17:04
Λουκουμαδάκια με ανθότυρο
Τα λουκουμαδάκια αλλιώς… Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από ανθότυρο, βουτηγμένα σε «κουρκούτι» από γάλα και πορτοκάλι που τηγανίζονται, πασπαλίζονται με σουσάμι και τέλος περιχύνονται με μέλι...

• Μερίδες: για 15 περίπου μπαλάκια
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 15'
• Έτοιμο σε: 30'

ΥΛΙΚΑ

• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 αβγό
• ξύσμα από ½ πορτοκάλι
• αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
• 300γρ. ανθότυρο φρέσκο
• λάδι για το τηγάνισμα
• ½ φλιτζάνι σουσάμι
• λίγο μέλι
• κανέλα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα με το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Στη συνέχεια προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πηχτό κουρκούτι.

Πλάθετε το φρέσκο ανθότυρο σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι καλά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, βουτάτε τα τυρομπαλάκια μέσα στο χυλό και τα μεταφέρετε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Κυλάτε τα λουκουμαδάκια στο σουσάμι, τα περιχύνετε με μέλι και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8J772
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ