facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  25/09/2018 10:07:05
Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά
Ναι λοιπόν, το διάσημο και για την μεγάλη ποσότητα αβγών του ραβανί, μπορεί να γίνει και χωρίς αβγά, παραμένοντας όμως γευστικότατο. Αφήστε που γίνεται και πιο ελαφρύ!

• Μερίδες: για 1 ταψί διαμ. 25εκ.
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 50'
• Έτοιμο σε: 1:5'...

ΥΛΙΚΑ

Για το ραβανί
• 2 γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
• 200γρ. ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
• χυμό από 3 πορτοκάλια
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 300γρ. σιμιγδάλι χοντρό
• 120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 150γρ. καρύδα τριμμένη

Για το σιρόπι
• 600γρ. ζάχαρη
• 1 λίτρο νερό

Για την κρέμα
• 1 λίτρο γάλα
• 150γρ. ζάχαρη
• 60γρ. κορν φλάουρ
• 1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
• κανέλα για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Φτιάχνετε το ραβανί: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά του ραβανί και ανακατεύετε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαστάσεων 25εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάζετε στο κέντρο του ραβανί. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβετε σε ρόμβους πριν το σιροπιάσετε.

• Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά. Για να σιροπιάσετε το ραβανί θα πρέπει το σιρόπι να είναι καυτό και το ραβανί χλιαρό.

• Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την απλώνετε πάνω στο κρύο ραβανί. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Tips: Μην αγχωθείτε που δεν θα φουσκώσει όπως φουσκώνει συνήθως το ραβανί, είναι που του λείπουν τα αβγά.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
HSDFP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ