18/4/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία


 

 

 

 

 

 
 

 
Πρόγραμμα Εορτής Πολιούχου Αγ. Βησσαρίωνος, Επισκόπου Σταγών - Αρχιεπισκόπου Λαρίσης [13-14-15 Σεπτεμβρίου]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/09/2018 10:46:02

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Ἀριθ. Πρωτ. 389/2018
Ἐν Καλαμπάκᾳ τῇ 4-09-2018

Μετὰ ἰδιαζούσης τιμῆς σᾶς προσκαλοῦμεν εἰς τὰς λατρευτικὰς Συνάξεις ἐπὶ τῇ ἱερᾷ Μνήμῃ τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρὸς ἡμῶν Βησσαρίωνος, Ἀρχιεπισκόπου Λαρίσης καὶ Ἐξάρχου Σταγῶν, Πολιούχου καὶ Προστάτου τῆς πόλεως τῆς Καλαμπάκας καὶ μετὰ χαρᾶς...

σᾶς ἀναμένομεν ἐν τῷ ὁμωνύμῳ πανηγυρίζοντι Μητροπολιτικῷ Ἱερῷ Ναῷ τὴν 14ην καὶ 15ην τρέχοντος μηνὸς Σεπτεμβρίου ἐ. ἔ., συναποστέλλοντες ἐσωκλείστως καὶ τὸ Πρόγραμμα τῶν εἴρηται Ἑορτῶν.

Εὐχέτης πρὸς Κύριον

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ὁ Σταγῶν καὶ Μετεώρων ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΑΓΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

Α΄ Την Πέμπτη 13ην Σεπτεμβρίου (προπαραμονή):

     1. Το απόγευμα και περί ώρα 6.45 εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου, η οποία φυλάσσεται εις την Ι. Μονήν Δουσίκου Πύλης, υπό των Σεβ. Μητροπολιτών, Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΟΥ, Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

     2. Θα ψαλεί (εις τον αυτόν Ιερόν Ναό) ο μέγας Εσπερινός της εορτής του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ.

Β΄ Την Παρασκευή 14ην Σεπτεμβρίου (Παραμονή):

     1. Το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος. Η τελετή της Υψώσεως του Τιμ. Σταυρού γίνεται μετά την Δοξολογία του Όρθρου (περί ώρα 8.45 π.μ.).

     2. Το απόγευμα και περί ώρα 7.00, εις τον Μητροπολιτικό Ιερόν Ναό θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου κατά τον όποιον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών, Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, Γρεβενών κ. ΔΑΥΙΔ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

     3. Μετά τον Εσπερινό και περί ώρα 8.15 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου, διά των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων. Εις την κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου θα ευλογηθεί η Αρτοκλασία και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. ΔΑΥΙΔ. Κατόπιν θα επιστρέψωμεν διά των ίδιων οδών εις τον Ιερόν Ναό διά την Απόλυσιν.

Γ΄ Το Σάββατο 15ην Σεπτεμβρίου, ημέρα της εορτής:

     1. Το πρωί και ώρα 7.30 θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος, κατά τον όποιον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, όστις θα προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας και θα κηρύξει τον θείον Λόγο.

Εν Καλαμπάκα τη 3η Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7EO6B
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
   
Προτεινόμενα άρθρα
καιρός Καλαμπάκα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ