17/10/2018

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 

 Προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Κωνστάντιο Σχολή κατέθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Τούλας [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  02/08/2018 22:29:22

Ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας προσέφυγε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Τούλας καταθέτοντας σήμερα (2/8) προσφυγή κατά της υπ’ αριθ. 172/2018 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας για την ανταλλαγή της Κωνστάντιου Σχολής με τον 1ο όροφο του κτιρίου που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και στο οποίο στεγάζεται η Μουσική Σχολή του δήμου μας...

Πέραν του έννομου συμφέροντος που επικαλείται για την άσκηση της προσφυγής προβάλλοντας στην ιδιότητά του ως Δημοτικού Συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας, αναφέρεται στην επεισοδιακή συνεδρίαση που ακολούθησε με την έναρξη συζητήσεως του συγκεκριμένου θέματος.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης και από τον ίδιο προσωπικά, ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Δήμαρχο πώς είναι δυνατόν να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση για την τύχη ενός δημοτικού κτηρίου και συγκεκριμένα με αίτημα την ανταλλαγή του, όταν για το ίδιο κτήριο έχει δρομολογηθεί εδώ και μήνες ένας διαφορετικός τρόπος αξιοποίησής του με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία έχει ήδη δημοπρατήσει και αναδείξει προσωρινό μειοδότη για το έργο της διαμόρφωσης χωρών της Κωνστάντιου Σχολής προκειμένου αυτή να φιλοξενήσει εικόνες και κειμήλια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Επισημαίνει επίσης ότι ο Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας αρχικά άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ αναφέρεται και στην παρέμβαση ενός δημότη, ο όποιος έκανε γνωστή στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου την ύπαρξη απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το παραπάνω έργο που αφορά στην Κωνστάντιο Σχολή.

Επικαλείται, λοιπόν ο κ. Τούλας με την προσφυγή του, αδιαφάνεια από μέρους της δημοτικής αρχής ως προς την τύχη του συγκεκριμένου δημοτικού ακινήτου, η οποία εκδηλώθηκε και με την αρνητική και απαξιωτική στάση του Δημάρχου να απαντήσει σε όσα ερωτήματα τέθηκαν από τον ίδιο αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης, στάση η οποία οδήγησε 9 δημοτικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένου και του προσφεύγοντος, να αποχωρήσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση.

Από όλα τα παραπάνω που επικαλείται με την προσφυγή του ο κ. Τούλας, ισχυρίζεται ότι η απόφαση που τελικά έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας στις 18 Ιουλίου 2018 επί του συγκεκριμένου θέματος είναι μη νόμιμη για το λόγο αυτό θα πρέπει να ακυρωθεί.
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Asynartitos (7/8/2018 11:19:23 πμ):

Δεν κάθεστε καλύτερα να ασχοληθείτε με τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας στην οποία εκλέγεστε; Και μετά, συνεχίζετε τις φανφάρες και τα μεγάλα λόγια.


Attack (3/8/2018 8:07:18 μμ):

Κύριε Τούλα κατανοητή η προσφυγή σου.
Συνεχίζοντας θα ήθελα να τοποθετηθώ και να πω στο Μητροπολίτη μας , ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. Δε μας ρώτησες , γιατι?
Οι άνθρωποι που δε μεγάλωσαν εκεί μεσα δεν έχουν κανένα δικαίωμα παραχώρησης χωρίς να συζητηθεί.
Δυστυχώς Δέσποτα μας στεναχώρησες.


Αχ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (3/8/2018 5:37:50 μμ):

Ο δήμαρχος γνώριζε...αν οι υπόλοιποι δεν γνώριζαν ας παραιτηθούν όλοι καθως η συγκεκριμενη δημοπράτηση είχε αναρτηθεί σε όλα τα ΜΜΕ πριν 10 μέρες....η περη είχε δικαιολογία τα μπάνια του λαού οι υπόλοιποι τι είχαν; Την απραξία κ την αδιαφορία....κ ξαφνικά ο πολίτης που πολιτεύεται ήρθε να ταρακουνήσει το ΔΣ....χαιρετίσματα κύριοι κ άντε γεια


ΟΧΙάς (3/8/2018 8:53:47 πμ):

Αυτές τις μέρες από πολλές πλευρές –καλοπροαίρετα και μη- τίθεται το ερώτημα: Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο δήμαρχος για την δημοπράτηση . Προφανώς και θα γνώριζε, προφανώς και θα υπάρχει απόφαση. Και, ναι, προσπάθησε να το αποκρύψει.
Καλοπροαίρετοι και μη, δικαίως επανέρχονται με το επόμενο ερώτημα που ευλόγως ακολουθεί : Μα, γιατί να το έκανε;
Η απάντηση είναι προφανής, έτσι βολεύει, η κοινή λογική είναι είδος εν ανεπαρκεία στον τρόπο που ασκούν την πολιτική και διοικούν τον δήμο.Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Y47W3
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας