facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με κολοκυθάκια

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  02/07/2018 10:34:34
Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με κολοκυθάκια
Τα τρυφερά κολοκυθάκια του καλοκαιριού συναντούν το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας σε ένα μαμαδίστικο φαγητό που παραμένει διαχρονικό και αγαπημένο!

• Μερίδες: 4-6
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
• Έτοιμο σε: 1:50'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
• 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη
• 400ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
• 600γρ. κολοκυθάκια, χοντρές φέτες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• χυμό από 2 λεμόνια
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Κλείνετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Κατόπιν προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πιπέρι, συμπληρώνοντας με λίγο ζωμό ή νερό επιπλέον.

Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών λίγο πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό ζεστό.

Tips: Στο συγκεκριμένο φαγητό ταιριάζει και το αβγολέμονο!

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
W3RTF
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ