23/9/2018

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 

 
Ποια είναι η μυστηριώδης «Ασθένεια Χ» που μπορεί να προκαλέσει πανδημία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/03/2018 09:21:43

Ο Οργανισμός συντάσσει κάθε χρόνο από το 2015 μια λίστα με τα επικίνδυνα παθογόνα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πανδημία...

Ωστόσο, φέτος είναι η πρώτη φορά που κάνει λόγο για την «Ασθένεια Χ» η οποία και ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ «αντιπροσωπεύει τη γνώση ότι μια σοβαρή διεθνής επιδημία θα μπορούσε να προκληθεί από ένα παθογόνο που είναι σήμερα άγνωστο ικανό για να προκαλέσει ανθρώπινη νόσο».

Ο Οργανισμός προειδοποιεί επίσης, ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση της «Ασθένειας Χ», ο ΠΟΥ παροτρύνει τις χώρες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στον κατάλογο βρίσκονται επίσης, ασθένειες όπως ο ιός Zika, ο ιός Lassa, ο ιός SARS και ο ιός Ebola. 

Ο επιστημονικός σύμβουλος της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού, Τζον Αρνε Ρότινγκεν πιστεύει ότι το επόμενο μεγάλο ξέσπασμα της νόσου θα είναι κάτι που δεν έχει δει η ανθρωπότητα ξανά στο παρελθόν.

«Μπορεί να φαίνεται περίεργο να προσθέσετε ένα «Χ» αλλά το θέμα είναι να διασφαλίσουμε ότι ετοιμάζουμε και σχεδιάζουμε με ευελιξία τα εμβόλια και τις διαγνωστικές εξετάσεις», εξήγησε ο επιστήμονας μιλώντας στο The Telegraph.

«Θέλουμε να δούμε τις πλατφόρμες plug and play που αναπτύσσονται, οι οποίες θα λειτουργήσουν για οποιοδήποτε ή μεγάλο αριθμό ασθενειών, συστήματα που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε αντίμετρα με ταχύτητα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Δρ Ρότινγκεν, η νόσος X, κατά την άφιξή της, θα είναι πιθανότατα μια ασθένεια που θα εμφανιστεί στα ζώα και στη συνέχεια θα μεταπηδήσει στον άνθρωπο από αλλαγές στο οικοσύστημα και από επαφή με ανθρώπους-ζώα.

Τελικά, η ΠΟΥ δήλωσε ότι κάθε μία από τις οκτώ ασθένειες στον κατάλογο προτεραιοτήτων της θέτει «σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία» και απαιτεί περαιτέρω προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης», συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης και της διάγνωσης.

thetoc.gr
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8H672
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας