17/10/2018

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 

 Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός - Πώς μοιράζεται

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/11/2017 21:55:19

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 1,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Από το ποσό αυτό 720 εκατ. ευρώ θα διανεμηθεί εντός Δεκεμβρίου ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες, 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε συνταξιούχους...

στους οποίους έχουν παρακρατηθεί παράνομα υψηλότερες εισφορές υγείας για την περίοδο 1η Ιουλίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2016 και 360 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος το 2018.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα. Όπως είπε αυτό γίνεται γιατί η οικονομία έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις με ρυθμό ανάπτυξης φέτος στο 2% του ΑΕΠ και ανεργία που αποκλιμακώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δημοσιονομικό σκέλος η απόδοση ξεπέρασε τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις με πρωτογενές πλεόνασμα που θα ξεπερνά πολύ στον στόχο του 1,75% του ΑΕΠ, τόνισε. Οπως είπε αυτό είναι αποτέλεσμα εξορθολογισμού των δαπανών χωρίς μειώσεις μισθών και περικοπές κοινωνικού κράτος, αλλά και αποτέλεσμα της μάχης κατά της διαφθοράς και διαπλοκής.

Όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός πολλά στρώματα και η μεσαία τάξη δέχτηκαν ισχυρά πλήγματα. Αυτό οφείλεται και στο ότι η ελιτ του τόπου φόρτωσε τα βάρη στους πολλούς φοροδιαφεύγοντας.

«Αυτοί έχουν το θράσος να μας κατηγορούν για την υψηλή φορολογία. Κάθε ευρώ φόρων στους μεσαίους ισοδυναμεί με τα χρήματα που έστειλαν σε φορολογικούς παραδείσους. Off shore έκανε η καλομαθημένη ελίτ της χώρας, τόνισε και όχι οι μισθωτοί και η μεσαία τάξη».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για σημαντικές νίκες προς όφελος των πολλών την περίοδο των μνημονίων (προστασία πρώτης κατοικίας, σχολικά γεύματα, ένταξη 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ ανακοινώθηκε κοινωνικό μέρισμα 617 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά).

Όπως τόνισε για φέτος θα διανεμηθεί κοινωνικό μέρισμα, παρά την καταστροφολογία και τον πόλεμο. Πέρυσι η συζήτηση ήταν για την ανάγκη να ενταθεί η λιτότητα. Σήμερα δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά συζήτηση για έξοδο από την κρίση και επιστροφή των επενδύσεων.

O πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το μέρισμα θα φτάσει το 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερδιπλάσιο από το 2016.

Α) Τα 720 εκατ. θα δοθούν σε 3,4 εκατ. πολίτες με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (αφορολόγητη και ακατάσχετη), με εισοδηματικά κριτήρια, ακίνητης περιουσίας, καθώς και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.

Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί.

Ενώ παράλληλα, δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία με ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 180.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα  παραδείγματα που ανέφερε ο πρωθυπουργός η κατανομή των χρημάτων θα γίνει:

- για οικογένειες με 2 παιδιά:
   • για εισόδημα 6.000 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 900 ευρώ
   • για εισόδημα 12.000 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 700 ευρώ
   • για εισόδημα 18.000 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 500 ευρώ

- για ζευγάρι χωρίς παιδιά:
   • για εισόδημα 4.500 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 675 ευρώ
   • για εισόδημα 9.000 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 500 ευρώ
   • για εισόδημα 13.500 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 375 ευρώ

- για μονοπρόσωπα νοικοκυριά:
   • για εισόδημα 3.000 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 450 ευρώ
   • για εισόδημα 6.000 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 350 ευρώ
   • για εισόδημα 9.000 ευρώ, η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ

Β) Άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους -η επιστροφή θα δοθεί την ίδια ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου. Η επιστροφή θα γίνει μαζί με την καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα παραδείγματα του πρωθυπουργού:

• Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη περί τα 1.100 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 240 ευρώ.

• Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.200 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 370 ευρώ.

• Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.300 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 450 ευρώ.

Γ) Ακόμη, 360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ . «Με αυτόν το τρόπο διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές,ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

euro2day.gr
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8H671
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας