facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ζυμαρικά x3: Η καλοκαιρινή, η πικάντικη και η δροσερή εκδοχή των ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  12/08/2015 20:14:03
Ζυμαρικά x3: Η καλοκαιρινή, η πικάντικη και η δροσερή εκδοχή των ζυμαρικών
Όλοι αγαπούν τα ζυμαρικά γιατί αποτελούν την πιο απλή, εύκολη, οικονομική και νόστιμη επιλογή για το καθημερινό μαγείρεμα, αλλά και για τους άπειρους συνδυασμούς που προσφέρουν ακόμα και στον πιο αρχάριο στην κουζίνα. Αρκεί να έχετε φαντασία! Εμείς σας παρουσιάζουνε τρεις εκδοχές των αγαπημένων ζυμαρικών...




Η καλοκαιρινή: Πένες με μελιτζάνα και ντομάτα

Υλικά:
500 γρ. πένες, 1 μέτριο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 3-4 μελιτζάνες σε κυβάκια, 2 ντομάτες σε κυβάκια (κονκασέ), ελιές, κάππαρη, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση:
• Σε κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και μια μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια για περίπου 7 λεπτά.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτες κονκασέ (1 κονσέρβα) μαζί με αλάτι και πιπέρι  και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
• Κατόπιν, ρίχνουμε ελιές κομμένες σε φέτες, κάππαρη και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
• Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Η πικάντικη: Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabiata)

Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 2 πιπεριές Φλωρίνης, 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κ.γλ. μπούκοβο, 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, 1/2 κ. γλ. Ζάχαρη, βασιλικός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
• Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσουν, το πολύ μέχρι 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπούκοβο και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά στο τηγάνι.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό τους. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
• Σε ένα μεγάλο σκεύος σερβίρουμε τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικό και σερβρίρουμε.

Η δροσερή: Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια (πένες ή φιογκάκια), 1 κονσέρβα τόνου μεγάλη, 5 αγγουράκια τουρσί
Για τη σάλτσα: 6 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. κέτσαπ, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
• Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
• Ανοίγουμε την κονσέρβα τόνου, την στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λεμόνι και κομματιάζουμε.
• Βάζουμε τα αγγουράκια στο μούλτι.
• Ετοιμάζουμε την σάλτσα, ανακατεύοντας τα υλικά.
• Ανακατεύουμε τα μακαρόνια, τον τόνο, τα αγγουράκια και την σάλτσα.
• Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7H671
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ